Hap van Eva

Mag ik me even voorstellen:

Ik ben Marianneke Beurskens 63 jaar en  37 jaar gehuwd met Leo Lambrechts.

Mijn man liet altijd toe dat ik studeerde en mezelf in het huwelijk kon ontplooien en daar ben ik hem zeer dankbaar voor.

Voor verdere informatie:

Zie site: http://sunrise.jouwweb.nl

Ik heb mijn derde boek geschreven over De hap van Eva.

Mijn andere twee boeken worden herzien en ook opnieuw uitgegeven.

De hap van Eva, gaat over de vrouwvijandige retoriek in de Rooms-katholieke kerk.

Het is een studie van jaren geweest en ik behoorde ook tot de  vrouwen die door priesters vernederd werden. omdat ik teveel talenten had.

Ze hebben me als een bezem in de hoek gezet, toen ik vanaf 1997 door een mislukte Lumbaalpunctie in de rolstoel kwam, waardoor ik een verlamming aan het linkerbeen kreeg en geen gevoel in blaas en darmen had.

Werd volledig incontinent

Dat was volgens hen aanstel en negatieve aandachttrekkerij en ik wekte hiermee zelfmedelijden op en ze trapten me helemaal uit als een sigaret.

Deze priesters stelden zich op als psychologen en artsen, terwijl ze geen weet hadden van mijn dossier.

Ze konden niet bij hun eigen leest blijven en als ze dat deden dan had God me gestraft, mijn deze aandoening, omdat ik geëmancipeerde vrouw was.

Ik heb helemaal alleen – dag in dag uit – keihard gewerkt om uit die rolstoel te komen en vanaf 2008 was het zover dat ik de rolstoel inleverde en een fiets kocht.

Daarna moest ik nog leren fietsen en nu functioneer ik prima.

Heb wel wat restverschijnselen overgehouden, maar daar is mee te leven.

Maar als je weer functioneert dan krijg je ook als reactie van priesters en geestelijk begeleiders, “Zie je wel dat we gelijk hadden.”

Ben musica, dirigente, organiste en pianiste, zangeres;  kunstenaar, auteur en studeer op dit moment Klinische Psychologie aan de Open universiteit.

Zie schilderijen onder foto’s  http://www.facebook.com/marianneke.beurskens

Heb ook een site van seksueel misbruik in de R.K. Kerk.

http://www.facebook.com/pages/Seksueel-misbruik-in-de-katholieke-kerk/201620036591164?filter=3

Volgens de priesters die ik ontmoette behoorde ik onderdanig te zijn aan de man en achter het aanrecht.

Daar was ik niet voor in de wieg gelegd en zo ben ik ook niet groot gebracht.

Kunst en muziek stond zeer centraal in mijn jeugd. Daarbij moest ik ook de schuld van de hap van Eva op mij nemen en deze zonden werden mij aangerekend.

Ook de vrouw van deze  tijd wordt geassocieerd met de zondeval van Adam en Eva.

Ik zat destijds op een theologische opleiding in het Bisdom Roermond en om een benoeming te hebben moest ik naar een supervisor die zich voor psycholoog uitgaf en mij de leer van de kerk in de maag propte. Ik heb me daar met hand en tand tegen verzet en kwam tot de conclusie dat er heel veel niet klopte en dat deze stellingen van de hap van Eva verzonnen was door de kerk zelf. Ging op onderzoek uit en zo kwam dit boek tot stand. Gelukkig is commissie Deetman ook bezig de vrouwvijandige retoriek van de Rooms-katholieke kerk te onderzoeken. Zij doen het echte onderzoek en beschrijf mijn ervaringen en heb op mijn manier een studie gedaan en de neerslag vindt U in dit boek.

Het wordt hoogtijd dat de vrouwen zich los gaan maken van deze onderdanigheid en de eigengemaakte regels van de kerk. Graag zou ik vanaf oktober met U of vrouwen in uw groep over willen spreken. Voor die tijd kan niet omdat ik op 16 juli aanstaande een  hartoperatie in het UMC St. Radboud te Nijmegen moet ondergaan en heb even een tijd van herstel nodig. Dit is een ablatie; een longvenenisolatie om het hartritme weer op orde te brengen.

Ik fibrilleerde gemiddeld 15 tot 20 uur per dag.

Zie de site: http://www.pumbo.nl/boek/de-hap-van-eva

Daarin zit U de inhoud, fragmenten en onder samenvattingen de achterkant van het boek.

Daarin kunt U een indruk krijgen hoe dit boek eruit ziet.

Ik hoop hierdoor vrouwen wakker te krijgen, zodat ze zich niet meer laten manipuleren door

priesters, dominees en geestelijke begeleiders.

Wel wil ik stellen dat ik ook goede ervaringen met priesters heb en die waren en zijn een weldaad voor hun gelovigen.

Deze mensen staan in deze tijd en met beide benen op de grond.

Marianneke Beurskens

3 gedachten over “Hap van Eva”

Reacties zijn gesloten.