Heilig

Eerste nog even de actuele zaken als de verwijdering van katholieke voornamen; een gender geïnspireerde/ reli vrije keuze om je naam te zuiveren van alle religieuze, historische wetten. Zonder de referenties naar ‘heiligen’ waar weinig van bekend is, wil ik voortaan niet langer lastig gevallen worden door deze schimmige figuren, waarvan de vraag is of de historische bronnen juist en volledig zijn. Gelijk  de broeders en zusters in de kloosters, die kinderen hebben misbruikt dan wel geweld, en je met superieur gemak opsloten; het lot van de excommunicatie je toebedeelden, hun heilige namen kunnen wat mij betreft bij een inktzwarte prullenbak. Wij wachten de brief van Huub van den Broek af naar de gemeente Weert om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheid om deze voornamen te schrappen. Huub heeft daar de aanzet toe gegeven en ik heb me solidair verklaard omdat ik af wil van mijn katholieke voornamen. Bert is mijn naam.

SNAP church 3 14 10 Mea culpa / Snap org.

 

 

 

 

 

 

Dan is er nieuws uit Mexico via Snap org. en (onder) nieuws van eigen bodem.

Een pedofiele priester met HIV, die 30 jonge meisjes tussen de leeftijden van 5 en 10 jaar oud heeft verkracht, is door de Rooms-Katholieke Kerk ontheven en zal geen criminele aanklachten krijgen.

De priester Jose Ataulfo ​​Garcia werd vrijgesproken van een misdrijf door de aartsbisschop Primada de México, na de erkenning dat hij tientallen meisjes in de inheemse gemeenschap van Oaxaca heeft misbruikt, meldt het platform ‘Anoniem’ van Mexico. De misdaad van geweld en verkrachting van 30 meisjes tussen de leeftijd van 5 en 10, die door de geestelijke zelf wordt toegelaten, voegt eraan toe dat Garcia een drager van HIV is.

Noch de staat Mexico, noch een organisatie die de rechten van kinderen verdedigt heeft over dit vrijspraak gepraat, waarschijnlijk door het respect dat de katholieke kerk inspireert in inheemse gebieden. Daarnaast heeft deze religieuze instelling een grote invloed in de Mexicaanse instellingen: van het grote aantal slachtoffers wist nog maar 2 officieel te ontzeggen.

Een moeder van het slachtoffer schreef een brief aan de paus die wilde hem spreken, maar ze werd door het Vaticaan gemeden: ‘de zaak is afgesloten’.

Helaas, wat het doet is een zachte omgeving voor pedofielen creëren om meer kinderen te misbruiken en te verkrachten. De Rooms-Katholieke Kerk heeft een lange geschiedenis van pedofilie en sodomie over de hele wereld gekend, waaronder de VS.

De Globe-exposé (krant Boston waar de film Spotlight over ging), welke gedetailleerde misbruikgevallen die over een aantal decennia in de duizenden lopen, hebben andere slachtoffers geïnspireerd om ‘uit de kast’ te komen wat leidde tot een lawine van rechtszaken en strafrechtelijke vervolgingen.

In 2004 heeft het Vaticaan opnieuw een onderzoek ingesteld tegen Marcial Maciel, die werd beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen als evenals drie kinderen van drie verschillende vrouwen. Hoewel de beschuldigingen over decennia kwamen en de omvang van zijn misdaden bekend was aan de kerkelijke ambtenaren, was het pas in 2006 dat het Vaticaan Maciel, een van zijn meest machtige geestelijken, die veel geld ophaalde, macht zocht en vond met zijn heilige praatjes. Jezus was duidelijk toen hij sprak: “het is beter een molensteen om zijn nek te hangen en in de diepte van de zee te gooien; Matteüs 18: 6

News:

Defensie stelt alsnog een onderzoek in naar de misbruikzaak van ex-militair Ronald Vreeburg, die naar eigen zeggen in 1982 als zeventienjarige door vijf andere soldaten is misbruikt op de Koninklijke Militaire School in het Limburgse Weert.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigt berichtgeving van de Volkskrant hierover.

Vreeburg vertelde eerder al tegen de krant over de zaak. Hij deed melding van het misbruik bij de pelotonsleiding, maar werd niet serieus genomen. Toen hij in 2015 met de Inspecteur-Generaal van de Krijgsmacht over de zaak sprak, kreeg Vreeburg te horen dat de zaak was verjaard.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Centrale Organisatie Integriteit Defensie. Doel is om niet alleen vast te stellen wat er is gebeurd in 1982, maar ook hoe met de meldingen is omgegaan die Vreeburg zelf deed bij zijn leidinggevenden en bij de Inspecteur-generaal……doofpotje? Artikel 12 procedure geblokkeerd nu al vijf jaar door dienaren van kerk en staat.