Heilige Mis

heilige misKomt u gerust langs om te zien of er nog ontwikkelingen zijn met ‘de weg naar verzoening’, ook deze weg blijkt veel langer dan gepland. Kunstwerk Pierre Habets vast in de ijskast.

Belangrijk: Wij bespreken alles in de kerk, zolang het maar achter gesloten deuren blijft. Het geweld, veelal toegepast in afhankelijkheidsrelaties met kinderen die geen kant uit konden, worden zij 50 jaar later nog steeds niet gehoord, wat men noemt een ‘redeverbot’. U kunt alles bespreken (behalve het geweld) bij de commissie die moet tenslotte oordelen (de broeder hield die uw piemeltje vast?) Hoe vond u dat?

Intimiderende, suggestieve vragen ‘u kunt zich zeker die eerste keer nog goed herinneren‘, worden doodleuk gesteld want ‘het was toch de eerste keer’ en dragen bij tot het doorvragen /  forensisch van de kruk gaan om gelijk de ziel uit iemands lijf te rukken. Intimiderend omdat de persoon in kwestie niet meer antwoord, dichtklapt en de ooit diep opgeborgen schaamte, voorgoed tot zwijgen brengt. Dank aan de therapeut!

PAUS ONDERZOEKT HOMOLOBBY

“Het is waar dat er een homolobby aan het werk is. We moeten kijken wat we daar aan kunnen doen”, aldus een citaat van de paus uit het verslag.

(reactie MCU) Mmm expertise en ervaringsdeskundigen genoeg in de kerk om dit probleem te tackelen.