Heiligheid van nonnen

Tientallen katholieken zijn afgelopen weekend in New York de straat opgegaan om te demonstreren tegen Benedetta, de nieuwe film van Paul Verhoeven over een lesbische non. Volgens de demonstranten maakt de Nederlandse regisseur zich met zijn film schuldig aan godslastering. Verhoeven zou de “heiligheid van katholieke nonnen beledigen”.

Nou, grotere reclame voor een film kun je niet krijgen dus lang leve Benedetta de ‘lesbische non’, in de film van Verhoeven. Het is natuurlijk geen unicum in de vrome, altijd heilige katholieke geschiedenis, in protocollen geen lesbische verwijzingen of gedragingen te vinden??? Het valt ten zeerste te betwijfelen.

Immagini di un Convento een film uit 1979 verhaalt al over lesbische nonnen, en nu moet het weer verboden worden. Dadelijk gaat men beweren dat de RKK geen homo-priesters kent?? Nou, ik zat op een internaat waar 18 Franciscaanse broeders homo dan wel pedo gevoelens hadden, en ze ook praktiseerden. In het Vaticaan wanen land kijken ze graag de andere kant uit, en kan de waarheid over de heiligheid van katholieke nonnen noch worden benoemd en liever gemaskeerd dus nog een foto dan maar….verkoeling onder de kap.