Zwijg, katholieke medemens

Niet mijn schuld…meaculpa

Een commissie die op verzoek van de Franse katholieke kerk seksueel misbruik van minderjarigen binnen de kerk onderzoekt, schat dat sinds 1950 “tussen 2.900 en 3.200 daders rond misbruik” (priesters of kloosterlingen) actief zijn of zijn geweest.

PS: vandaag blijkt volgens dezelfde nieuwsbronnen 216.ooo (Nu.nl) en volgens NPO 330.000. Twee bronnen, die blijkbaar iets anders kunnen lezen.

Dat heeft de voorzitter van de commissie laten weten, melden Franse media. In navolging van het Deetman onderzoekers die nooit over daders spraken, en ons wilde pamperen (een doelbewuste methode om priester / kloosterlingen te ontzien), zie de blind vlek die de afgelopen decennia iedereen parten heeft gespeeld van het OM, politiek en media. Wat zijn ze bang en laf. De media zijn de schoothondjes geworden van Den Haag want deze misdaad tegen de menselijkheid willen ze absoluut doofpotten.

MCU, stichting mea culpa united, heeft in 2013 op verzoek van de Tweede kamer een artikel 12 procedure ingesteld. Ondergetekende kreeg telefoon van politie Maastricht, hoe en waar ik me moest melden om deze klacht in te dienen (bureau Heerlen) het zou twee weken duren en hoefde OvJ alleen nog zijn handtekening te zetten. Dit is niet de eerst maal dat wij aandringen op uitvoerig van de wil van de Tweede kamer maar het is nog steeds niet gebeurd….ze weigeren, ze willen niet en waarom laat zich raden. Het ‘zuiden’ wil niet geconfronteerd worden met misbruik data uit het verleden want ze hebben allen gezwegen, vooral het katholieke volksdeel (KVP) en ze houden het vol maar wij ook…..

Mea Culpa (final part)