Het gecastreerde brein van een minister

DEN HAAG – Tot in de jaren ’60 van de afgelopen eeuw gold castratie in een aantal situaties als een aanvaardbare medische handeling.

De ingreep was acceptabel niet alleen bij zedendelinquenten, maar ook in de reguliere psychiatrie. Dat constateert minister Ivo Opstelten (Veiligheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Ook buiten de justitiële context vond castratie plaats, aldus de bewindsman.

De brief komt aan de vooravond van een nieuwe hoorzitting woensdag over misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk, die inmiddels ook in verband is gebracht met castratie.

Het gaat er niet om of castratie werd geaccepteerd. Homoseksualiteit werd niet geaccepteerd, de gevolgen van deze houding, dit ongewenst gedrag dat veel meer mensen ten deel viel, ook om medische experimenten te bevorderen, was gruwelijk en vernederend. Hoe kan een minister met deze pedante onzin komen, om al deze ingrepen te vergoelijken of te relativeren. Een koude zak vol politieke shit die het gereduceerde onderzoek van Deetman moet redden!

(Zie ongelooflijke enormiteiten)