Het Kruis

Als we na jaren weer eens een vakantie het eiland Tenerife bezoeken, valt me op dat er veel hoogbejaarden overwinteren. Het is vertederend om te zien hoe ze als verliefde stelletjes, moeizaam steunend op hun stok, over de boulevard lopen. 

Ook de cactusbomen aan de kant van de weg worden vanwege hun ouderdom ondersteund met stokken, opdat ze niet omvallen. Hoeveel generaties inwoners zullen zij wel niet hebben overleefd, vraag ik me af.

Op de eindeloos lange boulevards staan de toeristenwinkeltjes en eethuisjes dicht tegen elkaar aangebouwd. Het lijkt wel of iedere inwoner er zijn eigen nerinkje heeft.

Haar zoon zal er wel geen zin in hebben gehad om weer gekruisigd te worden.

Zoekend naar een niet al te druk plekje op het strand komen we een bijzondere zandsculptuur tegen van de Heilige Maagd Maria met aan haar voeten een levensgroot kaal kruis. 

Het zwarte zand heeft de huid van Maria donkergrijs gekleurd, haar borsten zijn duidelijk zichtbaar door de openvallende cape die losjes over haar schouder hangt. Het is duidelijk dat de kunstenaar van Maria een moderne vrouw heeft gemaakt.

Nadat we ons op een rustig plekje hebben geïnstalleerd , neem ik een duik in zee. Teruglopend zie ik een jonge vrouw nog geen twee meter bij ons vandaan liggen, naakt op een hoofddoek na.

Door het pikzwarte zand valt haar melkwitte huid nog meer op.

De langslopende venters van Afrikaanse afkomst hebben de naakte vrouw met hoofddoek snel ontdekt. Als een een zwerm bijen komen ze op haar af om hun waar voor haar uit te stallen. De dame reageert niet,  en blijft stoïcijns naar de wolkenloze lucht staren.

Als ik drie weken later bij het afdalen van de vliegtuigtrap weer op eigen bodem beland, heb ik de neiging om, net als de Paus, de grond onder mijn voeten te kussen. 

Het grote verschil tussen ons is echter dat hij de grond bij wijze van boetedoening kust, en ik uit het gelukzalige gevoel weer op eigen bodem te zijn. 

Graag zou ik De Paus, die als opperhoofd van de RKK verantwoordelijk is voor de daden van al die viespeuken die decennia’s lang ongestoord hun gang konden gaan met het verkrachten van weerloze jonge kinderen, een simpel advies willen geven. Geef ze bij hun inwijding een robot seksslaafje cadeau waar ze hun seksuele driften op kunnen botvieren. Hun belofte aan God komen ze toch niet na.

ElS MULKENS

11 maart 2019