Het nieuwe ongeloof

photo Alexandra Medyanikova
photo Alexandra Medjanikova

Als je als lachende minister-president bent geboren dan moeten het zeer moeilijk tijden zijn voor Mark Rutte die opeens te dealen heeft met een internationale crisis. Middelpunt te worden van een crisis die zomaar over kan slaan naar een Europese-Amerikaanse-Russische oorlog zit in de koker van militair-politiek- economische belangen. Amerikaanse politici vallen echter door de mand. Zoals de door mij eerst gewaarde Hillary Clinton, want zij heeft haar oordeel al klaar. Zij hoeft geen onderzoek af te wachten want de conclusies doen er niet toe, ook al zijn er zeer vreemde zaken aan deze crash. De vliegroute, de zogenaamde, opgevangen telefoongesprekken tussen Oekraïense separatisten en een Russische commandant komen qua tijd niet overeen met het neerstorten van het vliegtuig of zijn bedenkelijk qua oorsprong. Iedereen hits elkaar op, en het wordt moeilijk een kalm, helder beeld te vormen over de gebeurtenissen die plaatsvinden.

Dan wordt in zomergasten door Freek de Jonge even tussen neus en lippen gesproken over ‘nationalistische’ bewegingen aldaar terwijl sinds 900 Oost-Oekraïne cultureel deel uitmaakt van Rusland. Donetzk wilde al in 1918 onafhankelijk zijn van Oekraïne, okay iedere bekende Nederlander moet dezer dagen ergens kunnen scoren, dus de BN’ers zullen wel in beeld komen bij de herdenkingen, zonder hun geen verwerking. Nederland is eindelijk deel geworden van de wereld waar het minder fraai aan toegaat als bij de scheve tuinpaadjes, vallende bladeren op iemands oprit waar de rijdende rechter duizenden rondjes kan blijven draaien maar het zal voor de geschiedenis niets uitmaken.

Nu wel, want wat gaan wij doen?

Timmermans gaat een coalitie smeden in de VN, met wie tegen wie? Wordt er niet door meerdere landen oorlog gevoerd, wapens geleverd, wapens verhandelt in conflicten waar we tegen zijn? Al sinds de zesdaagse oorlog tussen Egypte en Israël  leverde een Nederlandse kruitfabriek wapens aan beide partijen…oorlog is goed voor onze economie, de werkeloosheid die grote groepen mensen treft speelt hierin een grote rol…vandaar dat mevrouw Lagarde in beeld komt.

[youtube]Insert video URL or ID herehttp://www.youtube.com/watch?v=QYmViPTndxw[/youtube]
.
Er gaan stemmen op dat deze crash (die samenhangt met de economische / morele crises) een occult, rituele bloedoffer is in de ogen van Maleise mensen, voor vele volkeren een magisch, ‘numerologisch’ gevolg van onbeheersbare gebeurtenissen. Klinkt beetje ingewikkeld maar getallen spelen in ieder mens een rol. Denk maar aan het eigen internaatsnummer!! Het mijne was 33 Jezus leeftijd zonder de verrijzenis mee te tellen, en wat toevallig, nu is er een kunstwerk waar ik als Jezus figureer.
Nee, ik ben niet ‘vies’ van numerologie zo is die Lagarde wel interessant en vooral die uitleg die ze zelf geeft maar wat wil weer het toeval?? Vandaag is het de 20 Juli waar zij in haar verborgen boodschap op doelt betreffende de ‘reset’ van de wereldeconomie of een nieuwe wereldoorlog waar het neerhalen van MH 17 (daar staat het getal 7 ook weer in) mee te maken heeft of een gevolg van is, en terwijl ik dit schrijf hoor ik knallen op het Vrijthof, daar sluit André Rieu zijn jaarlijkse concerten af, en die concerten strooien zand in de ogen van die hele grote middenklasse die denken dat alles bij het oude blijft.
.
Maar wat moeten we geloven?