Slaap zacht

bed slaap zachtAan het begin van de voetbal wedstrijd tussen PSV en Lierse werd 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers met de MH17. Bij de parade blijkt dat het alternatieve wereldje niet echt bewust anticipeert bij deze immense ramp. Niemand die het waagde om haar of zijn voorstelling bij te stellen, ‘ik ga niet een potje huilen op het podium‘ hoorde ik op radio 1 iemand zeggen.

Het narcistische, blijf lekker dicht bij jezelf wereldje van alternatieve beslommeringen heeft de relatie met de wereld naar zich toegetrokken. De wereld moet zich maar met mij bezig houden, is het wellness devies geworden. Ik ben belangrijk, mijn fysiek, mentaal welzijn boven alles.

Veel kerken in Nederland hebben tijdens hun zondagdienst stilgestaan bij de ramp met de Boeing van Malaysia Airlines, die 193 Nederlanders het leven kostte maar ook zij hadden tijdens de 10.000-20.000 slachtoffers seksueel misbruik dit soort initiatieven mogen nemen. Nederland wordt geleidelijk wakker over wat er is gebeurt. ‘Something is happening but you don’t know what it is’ (Bob Dylan). Nog steeds hoor je veel ‘aannames’, de Amerikanen zeggen ‘bewijzen’ te hebben maar houden ze vooralsnog geheim. 

Het Russische ministerie van Defensie eist uitleg van Kiev over een Oekraïens gevechtsvliegtuig dat donderdag in de buurt van vlucht MH17 vloog vlak voordat het neerstortte. Het zou MH17 op drie kilometer zijn genaderd.

Ook dit zegt niets, het roept vragen op maar ook als het waar is geeft het nog geen uitsluitsel over het neerhalen van het vliegtuig. De gesprekken die uitgezonden worden tussen separisten en Russische militairen verhullen de datum wanneer deze gesprekken zouden hebben plaats gevonden. Bewijzen dat een wagen met anti-raket systeem ergens op een weg rijdt bewijst evenmin dat het iets te maken heeft met de aanslag. Propaganda over en weer, false flags je zet ze hier en daar om de ander de schuld te geven staat boven aan de ophits-lijst maar we zien niet onze eigen schuld betrokkenheid. Engeland riep alle Europese landen op minder wapens aan Rusland te verkopen, al in april, na de annexatie van de Krim. Het militair industrieel complex (hoort Nederland ook bij) verkocht voor 315 miljard aan wapens in 2009. Obama wilde onlangs een niet extreme moslim organisatie wapens leveren die vechten tegen Assad. Hoe naïef kun je zijn. Isis en haar  jihad strijders vechten inmiddels door in Syrische buurlanden. Nederland had nog niet zo lang geleden de grootste wapenexport handel ter wereld. Amerika, Duitsland, Rusland en Frankrijk voeren de lijst nu aan.

good morning vietnamDan hebben we het nog niet over de illegale wapenhandel:

Iran ontvangt vanwege het embargo hoogtechnologisch US militair materiaal via verschepingen naar Maleisië. En daar zorgt een Maleisische tussenpersoon op een illegale manier voor de verdere verkoop naar Iran. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers en analisten die met het onderzoek zijn belast.

De Verenigde Staten hebben al sedert 2008 minstens zes overtreders vervolgd en veroordeeld in minstens zes gevallen waar Maleisië bij betrokken is. De leveringen bevatten volgens de gerechtelijke dossiers ondermeer onderdelen voor bommenwerpers en materiaal dat Iran nodig heeft voor het verder zetten van haar nucleair programma. Verdere verschepingen aan Maleisië worden nu onderzocht.

En u dacht…dat wij in een vrije, veilige wereld vliegen? Dat een geestelijke wereldwijd dit wapenprobleem aan de orde stelt?