Het Pedo internaat te Bleijerheide

Senator Brongersma warm voorstander van seks met kinderen
Senator Brongersma warm voorstander van seks met kinderen

Afgelopen tijd, eigenlijk al jaren, praten wij over de relatie overheid met bijvoorbeeld het pedo-internaat te Bleijerheide. Ik legde daarbij  een link met Engeland (Jimmy Savile / premier Edward Heat). Tot vervelens toe vermelden wij dit (zie blog gisteren) want er is nog steeds geen reactie op de meldingen al  in 2012 gedaan ten faveure van een artikel 12 procedure. Dit bij de zeer actieve zedenpolitie en OvJ te Heerlen. Ze hebben er hobby als traditie van gemaakt dat alles wat met de kerk te maken heeft ter zijde te schuiven.

Geachte heer Lanting,

Zoals ik met u telefonisch heb besproken was de heer E. zeer blij, dat zijn aangifte is opgenomen. Ik heb u verteld dat is dat heer Bert Smeets, na het doen van zijn verhaal, nog steeds op een verdere afhandeling zit te wachten. Hij heeft op 4 januari om 9.30 uur 2012 op het politiebureau te Heerlen bij de heren Hans S en Cor H zijn verhaal gedaan en elke keer als de heer Bert Smeets  telefonisch naar de stand van zaken informeert wordt de telefoon erop gegooid.

Ik ben u dan ook erkentelijk dat U het een en ander wil gaan aankaarten c.q. wil oplossen en hoop dat e.e.a. op korte termijn wordt afgewikkeld.

‘De 22 geestelijken die veroordeeld waren inzake zedendelicten en die bij het parket Den Bosch zijn gevonden waren volgens dhr. Moraal van  het OM een “toevalstreffer”. U als Tweede kamer heeft toegezegd gekregen dat de dossiers aan u ter inzage worden aangeboden. Wij willen van u weten of u de betreffende dossier inmiddels heeft ontvangen en wat uw conclusie is?’

Ook geen antwoord; de Tweede kamer die zelf meewerkt aan een doofpot?

communie feest Bleijerheide
communie feest Bleijerheide

Al tijdens het maken van de documentaire ‘Tussen Kathmandu en Bleijerheide‘ sprak ik mensen die me vertelden: ‘daar stond het bekend om’. Ze bedoelden het seksueel misbruik aldaar. Er kwamen reacties binnen van mensen die toen op het parket in Maastricht werkten en een moeder geadviseerd had haar kind niet naar Bleijerheide te sturen; gebeurde toch toen volgens OvJ, het allemaal veilig bleek???

Broeder Jacobus onder veel leerlingen bekend, een beetje ondergesneeuwd ten opzichte van Servatius en Bulletje, mepte ieder jongetje dat zich niet onderwierp aan zijn bevelen. Daarna misbruikte hij het jongetje indien hij het zover kreeg dat hij zeker wist dat dit jongetje zijn mond hield. Jacobus verdween van de slaapzaal omdat hij het bedje waar ik oorspronkelijk lag (in de hoek) reserveerde voor een ander jongetje. Dat jongetje heeft zijn ouders ingelicht en toen werd Jacobus van de ene op de andere dag overgeplaatst. ‘Om te bidden‘, vertelde Servatius mij. Dit voormalig Duitse 25111975 Bleijerheide Meersenhoven Adelbertus en Martinus Sinternaat herbergde 18 broeders die zich vergrepen aan kinderen. Er waren ruim 24 broeders verbonden aan dit internaat dat in de zeventiger jaren werd veroordeeld voor oplichting malversaties en waar mr. Hermesdorf zei dat het maar het topje van de ijsberg betrof.

In Nederland heeft in de jaren 80 en 90 net zo’n omvangrijk pedoschandaal plaatsgevonden als in Engeland. Dat is de overtuiging van advocaat Martin de Witte, die namens een voormalige jongensprostitué een voorlopig getuigenverhoor bij de Amsterdamse rechtbank heeft aangevraagd. ,,De overheid heeft kindermisbruik jarenlang gedoogd.”

.

De Witte heeft het verzoek tot een getuigenverhoor gisteren ingediend bij de Amsterdamse rechtbank. Zulke verhoren, waarbij getuigen onder ede staan, worden zelden geweigerd. Op de lijst getuigen staan onder meer Ivo Opstelten, Fred Teeven en voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink. De zaak is aangespannen namens een voormalige minderjarige jongensprostitué die in de jaren 90 gedwongen werkte voor een jongensbordeel in Amsterdam. De nu 41-jarige man, die niet bij naam wil worden genoemd, zegt PTSS te hebben overgehouden aan zijn prostitutieverleden en houdt de overheid verantwoordelijk.Pedoprostitutiecircuit

.
,,Pedofilie in Amsterdam werd in de jaren 80 en 90 gedoogd door de overheid,” legt advocaat Martin de Witte uit. ,,Bordelen met minderjarige jongens zijn jarenlang niet aangepakt.” Het ‘pedoprostitutiecircuit’ was bekend bij instanties als de GGD. ,,Door de misbruikproblemen te negeren, is de overheid mede schuldig.”Zelfs hoofdofficieren en hoge ambtenaren zouden zich in het Amsterdamse jongensprostitutiecuircuit hebben begeven. Die informatie kreeg de Amsterdamse politie in 1998 . In het diepste geheim werd daarop het Rolodexonderzoek gestart. Fred Teeven was een van de officieren van justitie in deze zaak. Joris Demmink was volgens rechercheurs van het Rolodexonderzoek destijds een van de verdachten.De Witte wil daarom de drie justitiemannen onder ede horen. ,,Net als in Engeland bij de zaak-Savile moet ook hier de onderste steen boven komen,” vindt de advocaat. (bron AD http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3919228/2015/03/21/Overheid-heeft-pedofilie-jarenlang-gedoogd.dhtml)