Het riool rapport (dagboek)

anja-siegler.jpgZag eergisteren de prachtige film Monsieur Lazhar met het bewogen thema van misbruik op een Franse school. Van seksueel misbruik was geen sprake doch des te meer van overspannen reacties van onze maatschappij bij het aanraken van kinderen. Freud zou een nieuw begrip lanceren van Victoriaanse preutsheid en verdringing naar Victory sex, een ijselijke, onpersoonlijke bedwinging van een op lust, porno georiënteerde samenleving. Een kind dat een zonnesteek oploopt omdat het niet ingesmeerd (lees aangeraakt) mag worden is het gevolg van paniek-angst, die kinderen niet zal behoeden voor seksueel geweld. Eerst heeft de zwijgcultuur juist bijgedragen aan het krampachtig en verziekte klimaat dat kon ontstaan in en rond de RKK, nu wordt die gekenmerkt door pathologische, op zichzelf gerichte lusten. Volgens Franciscus zou twee procent van alle geestelijken pedofiel zijn. Op Bleijerheide internaat lag dat aantal / verhouding overigens nog iets hoger maar volgens de Italiaanse krant La Republica bestaat die twee procent uit priesters, BISSCHOPPEN EN KARDINALEN!!!!! Je vraagt je dan af ‘haben sie dass denn nicht gewusst’ en de paus geeft het nu toe?

Als het percentage dat paus Franciscus genoemd zou hebben klopt, zouden 8.000 van de 414.000 priesters wereldwijd pedofiel zijn.

Terug naar de film want tijdens het kijken schoot mij te binnen dat ik net als monsieur Lazhar een Algerijnse vriend heb die niet kon terugkeren naar het land van zijn wortels. Angst voor marteling met de dood  tot gevolg begon hij een leven in een andere, voor hem vreemde cultuur. Al snel trouwde hij met een Nederlandse vrouw en kreeg kinderen, alleen na verloop van tijd werd zijn vrouw ziek. Eerst aanbad ze hem en daarna verwierp ze hem. Hij werd afgewezen, aangehaald, en weer terecht gewezen. Na vele jaren van proberen, en vechten voor zijn relatie en kinderen kon hij er niet meer tegen, vond deze hel erger dan de Algerijnse martelingen want daar wist je uiteindelijk waar het vandaan kwam…van een borderliner, daar kwam hij  later achter, dat zijn vrouw borderline kanten had, wist je nooit wat je kon verwachten, en dat brak hem volledig.