Het Sloper Journaal (5)

 

dukaten weegschaal

Eindelijk kregen we dan een brief van zowel Servatius als de gemeente Maastricht in oud verpakt kranten nieuws, en eigenlijk zijn ze doof want wij hebben het over uitstel plannen om bewoners door de erbarmelijke woningnood, gecreëerd door de overheid zelf, Tweede kamer en corporaties, om ons ruimte te geven en dus niet eenzijdig op ons bord te leggen. Maar die ruimte is er vreemd genoeg niet, komt zeker ook door Corona of door Calatrava deals op de achtergrond….het wordt hier in kroegen beslist.

Dus mooie woorden als ‘rekening houden met de kwetsbaren’, blijk weer eens een holle leus, een reclamezin die de heren en dames politici bezigen als hun beleid weer eens ter discussie wordt gesteld. Ook complimenten voelt vies, inhalig en onoprecht (betaalbare huurwoningen zijn het zeker niet zonder huursubsidie). Wethouder Groen-links Gert-Jan Krabbendam moet zich diep schamen voor deze onordelijke, schurftige verhuizingen, sloop van drie wijken en hij als lid van telbare clubjes, netwerken regelen onder elkaar deze kaalslag, typisch Limburg clubjes…ik zal nooit meer Groen links stemmen. Stukje groene propaganda om vervolgens mensen op straat te gooien.

De punten die opgenoemd worden in de brief van Servatius is slecht sluwe propaganda voor de geldstromen binnen het bouw wereldje te rouleren waar zij hoogmoedig het huidige maatschappelijke, sociale probleem niet erkenen. Van verschillen kanten stormt het eenzijdig op de tijdelijke bewoners af, een Covid 19 besmetting, mogelijke tweede golf in het najaar of zelfs veel eerder, en de economische situatie die hard achteruit holt. Het kapitaal zwaait met de beurs en die zwaait terug bij het horen van de beursgong…er moet geld verdient worden (ja, altijd door dezelfde types). Het NVM is zo’n club ja als je geld hebt kun je zelfs in Corona tijd een huis kopen want mensen zijn in verwarring of in paniek.

Dan de solidariteit onder jongeren, LBB groep die ik met tal van demonstraties heb ondersteunt, ER, students for climate, allen kijken de andere kant op en als wij in ’68 niet de Parijse opstand door studenten en arbeiders hadden ondersteunt was er nu minder democratie geweest….in ieder geval speelt solidariteit geen enkele rol meer.  Ieder voor zich  en wachten tot er weer gedanst kan worden.

https://www.youtube.com/watch?v=RbANr10BFo8