Het Sloper Journaal (6)

Vandaag Quatorze Juillet normaal een Franse feestdag maar zeker ook in Maastricht zullen de Corona maatregelingen oogluikend worden toegestaan in onze, aan de bourgondische cultuur verwante, stad.
.
De besmettingen nemen toe zowel in België als in California waar weer restaurants en bars dichtgaan. Allen ingericht op een heet, nachtelijk uitgangsleven waar je niet zonder aanraking naar binnen kon. Het virus blijft een ‘ongrijpbaar fenomeen’, en waar minder aandacht voor is, is de duur van het virus want het blijft in je systeem voor maanden en ebt dus niet weg, volgens recent onderzoek.
Het virus neemt qua aantal weer toe na de gewenste versoepelingen, en gisteren in de stad ben ik in het centrum snel een zijstraat ingerend omdat het zwart zag van de mensen. Dat het virus zo lang in je lichaam blijft weet de wetenschap, en de winkelende mens, geen raad mee….help!
.
De coronapandemie wordt “erger en erger en erger” als landen de basisregels niet navolgen, waarschuwt Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
In een persconferentie wees hij op de “gevaarlijke stijging” van het aantal vastgestelde besmettingen op verschillende plekken in de wereld. Te veel landen gaan de verkeerde kant op en ziekenhuizen raken steeds voller, constateerde hij.
Volgens de WHO-baas kunnen we in de nabije toekomst niet terug naar het ‘oude normaal’. “Het virus blijft volksvijand nummer één.”
.
Wethouder Krabbendam schreef een onnozele brief met eenzijdige feiten, die we kennen en waar we zelfs voor getekend hebben maar erkent de maatschappij het probleem  dat er te weinig woningen zijn en deze woningnood zelf gecreëerd heeft, anders gingen we gewoon verhuizen hoor…..en nemen het virus gewoon mee. Gezellig.