Hoe castreer je een geestelijke?

Een trouwe lezer schrijft het volgende

Wat zou er dan moeten gebeuren met iemand die over de schreef ging???? Zou kastreren voldoende zijn volgens jou maat staf???? Of is een som geld beter???? Zeg het maar,,,

In dit land bepalen rechters, een zekere Christelijke cultuur de straf en maat, hoe goed en kwaad dient te worden nageleefd. Wat natuurlijk opvalt bij de hele discussie over kindermisbruik is dat Robert M publiekelijk is gefileerd en geestelijken bij voorbaat iedere bescherming van privacy verdienen tot het soort Mea Culpa dat geopperd wordt door Arjan Plaisier van de PKN. Voordat ook maar een rechter heeft gesproken, zijn zij al tot een slotsom gekomen: openbare boetedoening! Het lijkt dat de kerk haar eigen martelaren creëert om veroordeling door de rechter te voorkomen. De schijn-manoeuvres tussen kerk en staat, maar deze scheiding is niet aangebracht zodat zij hun straf kunnen ontlopen. De Godsvrienden moeten leren hun verantwoordelijkheid te nemen, vroeger hoefde dat niet omdat het kwaad altijd in een ander huisde, ‘aber dass war einmahl’, om ook maar eens iets in het Duits te zeggen.

Een ander argument om de kerk hard aan te pakken is juist de bijzondere positie waar de rechtbank in Utrecht terecht op wees. Zij prediken over goed en kwaad, moraliseren, hebben richtlijnen en molenstenen. Ik zou nooit een priester met een molensteen in de zee gooien, mijn mening doet er niet toe omdat ik voor dialoog ben. Ik zou zelfs met hem praten, morele kwesties aankaarten, de seksuele krochten onderzoeken, de verlangens, de psychologische achtergronden doorvorsen tot we eruit zijn…witte rook zichtbaar wordt. Ik ben een even goede visser als rechter, mij zie je niet langs de waterkant met een hengel, evenmin voel ik mij geroepen om een oordeel uit te spreken. Niet dat ik het goedkeur maar castreren is belachelijk, hoewel als iemand in de fout blijft gaan, waarom niet. Pastoor Ron mag nu wel uitkijken, hij blijkt duidelijk onverbeterlijk en mogen dan ook een oproep doen aan Simonis, van Eijck deze priester definitief te ex-communiceren. Tot nu toe gebeurt dat alleen bij priesters die niet de lijn van het Vaticaan volgen, kinderverkrachters worden beschermd in dit bijzondere instituut. (Vangheluwe maar ja die weet ook teveel over anderen)

Nog een zeer teer punt, het geld…zonder geld geen macht voor de kerk die ze eeuwen hebben vergaard over de ruggen van duizenden goedwillende nonnen en broeders. Ze waren de salarisloze werknemers die hun hele leven zwoegden voor de kerk om een plekje in het beloofde paradijs, postcode: 000 het hiernamaals.

Zonder geld geen genoegdoening omdat de kerk nergens een oprecht medeleven of contact heeft gezocht met slachtoffers. Boterzachte praatjes tijdens de ‘we will survive’ reizen van de Paus, het talk-show PR gemier van Bodar, de heel domme uitspraak van Simonis, geestelijken die zich genoegzaam, massaal omdraaien, vluchten voor de ellende die ze zelf veroozaakt hebben, en last but not least: het aanstellen van eigen commissies. Geld… mensen die ons bellen, ziek thuis zitten met een mager pensioentje, opgroeiende kleinkinderen die ze willen steunen, schamen zich om een schadeclaim in te dienen. Laat het geld van de kerk eens besteedt worden door de mensen zelf. Geen vrome, missie collectebussen voor je neus houden zoals huichelaar Valentinus die in Potim, Brazillië iets voor de kindjes wilt doen. De kindjes in Bleijerheide sloeg Valentinus bont en blauw en betaste ze onder de dekens. Hoe gespleten kun je zijn. De heiligen, ze bidden menige rozenkrans vaal, willen onder de armen alles verdelen…bla bla di bla..nou begin met de slachtoffers van psychisch, fysiek en seksueel misbruik, help ze!

Mea Culpa

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wil dat daders van seksueel misbruik in de kerk voortaan publiekelijk boete doen. Zij moeten zich persoonlijk verantwoorden tegenover hun kerkelijke gemeente en het slachtoffer. Dat zei scriba (secretaris) Arjan Plaisier van de PKN donderdagavond in een televisie-uitzending van de EO. (einde quote)

Dit voorstel voldoet niet, ziet u het al voor u. De geestelijke die op zijn knieën voor het altaar zakdoeken vol snottert, de beminde gelovigen in hogere sferen in een kring de arme in genade aannemend, knuffelt en meehuilt, en wat gebeurt er daarna? Neem nou pastoor Ron die beschermd werd door Simonis is wederom over de scheef gegaan. Pastoor Ron misbruikte onlangs een 12 jarige jongen op camping in Frankrijk. Onze vriend Erwin heeft via Nieuwsuur iedereen gewaarschuwd om herhaling te voorkomen, alleen de RK kerk legt hooghartig de pijn en ellende naast zich neer wanneer het ze niet uitkomt. Het doet me denken aan de heilige Lebuinus, broeder bakker op Franciscanen internaat te Bleijerheide, die beloofde pater Landric in de biecht tich maal beterschap. Zes weesgegroetjes, en het gaat wel over, broeder! Weet u hoe TBS’ers worden gekneveld, vastgehouden, in therapie moeten, daarom geen andere maatstaven en slap gedoe met priesters of dominees…mea culpa??? Hè, vervelend nou dat we een van hun belijdenissen hebben gekaapt.