Hokjes

Ook ik ben slachtoffer van misbruik in een internaat. Ik ben na een hoorzitting in mijn gelijk gesteld en kom in aanmerking voor een compensatie regeling. Nu is er echter het grote prbleem dat de kerk probeert ons in hokjes te plaatsen (categorie schadevergoeding misbruik) Ik heb hier heel veel moeite mee want wie bepaalt wat mijn immateriele schade is die ik geleden heb na het misbruik. Wie kan mij op de goede weg helpen of een tip voor een goede jurist geven zodat ik eindelijk dit hoofdstuk kan afsluiten want ik wordt door allerlei regels en kleine lettertjes intussen helemaal “gek”van dit alles.

groetjes henk

2 gedachten over “Hokjes”

 1. Hallo Corrie en Leo,

  Is Sophie van Gijn van het Meldpunt zodat ik naderhand niet met allerlei kosten kom te zitten?

  groeten,
  Frank

 2. Hallo Henk,
  Je moet je er wel van bewust zijn dat, als je een advocaat neemt voor het behartigen van jouw problemen bij de compensatiecommissie, je zelf voor de kosten opdraait. Alleen in de hoogste categorie worden die kosten namelijk vergoed. Je moet dus aangeven dat je niet accoord gaat met het gegeven dat de kosten van een advocaat voor eigen rekening komen. We begrijpen je frustratie erg goed. Wij hebben voor Mea Culpa bij de commissievergaderingen van Deetman en Lindenbergh gezeten en hebben dit probleem direct aangegeven. Er viel niet over te praten!! Wij denken dat het slim is een soort levensloop te maken. b.v. eerste tm. tiende jaar bij ouders thuis, 10e tm. 16e jaar pensionaat. Je moet dan bij al die perioden de materiele en immateriele schade opnemen. Reageer gerust als je nog vragen hebt.

  Overigens wij hebben een uitstekende advocaat via het Meldpunt toegewezen gekregen, namelijk Sophie van Gijn, een echte vechter!!

  Hartelijke groet,

  Corrie en Leo

Reacties zijn gesloten.