Jan S.

Beste Bert Smeets,

Dank voor je/uw antwoord.
Weet jij/u of er meer meldingen zijn over deze man? En of hij nog leeft/waar hij nu is?
Ik zocht gisteren bij bisdom Haarlem onder dossiers, maar ik vond niets over deze man in de verwerkte dossiers en ook niet in de nog lopende zaken.
Ik weet niet of ik wel of niet ben opgenomen in het rapport Deetman. Was het trouwens niet zo dat misbruik van meisjes en misbruik buiten internaten niet is meegenomen in het rapport Deetman?
Na een stel van die onpersoonlijke nieuwsbrieven werd ik kriegel en heb ik al die mail-brieven steeds minder en op het laatst niet meer gelezen. Ik was teleurgesteld in dat zogenaamde onafhankelijke onderzoek.
Het enige wat ik graag wil(de)  is anderen helpen met een ondersteunende verklaring. Ik ben door Kapelaan Jan Suiker niet verkracht maar van onderen betast toen ik 7 jaar oud was. Ik heb daar wel degelijk psychologische schade van opgelopen omdat de man in kwestie mij tegen mijn wil heeft vastgehouden aan mijn arm, ondanks mijn overduidelijke pogingen weg te lopen en me los te wringen, en hij heeft me op een heel doortrapte manier “medeplichtig gemaakt”  aan die betasting zodat ik stopte met mijn pogingen me los te rukken en hij rustig zijn gang kon gaan.
Vorig jaar heb ik van de commissie nog het verzoek gekregen om deel te nemen aan een digitaal onderzoek/digitale vragenlijst ingevuld. Ik heb helaas geen kopie van wat ik heb ingevuld. Ik heb er eerlijk gezegd niet echt een idee meer van wat er gevraagd werd (ik heb op dit moment een depressie en een burnout en mijn geheugen hapert). Wel herinner ik me dat ik tijdens het invullen, door de opzet van de vragenlijst, al inschatte dat mijn melding waarschijnlijk tot niets zou leiden. Ik geloof wel dat ik mijn verhaal over kapelaan Suiker in de Vondelkerkpastorie nogmaals (ik had het al beschreven in mijn brief in maart 2010) in het kort heb ingetypt. Wat ik zeker weet is dat ik daarna nooit meer iets gehoord heb over het resultaat van mijn invulling en ik heb dus geen idee of er iets met mijn informatie is gebeurd/of er iemand anders is geweest die iets aan mijn ondersteunende verklaring heeft gehad. Het enige wat ik wilde en nog steeds wil is dat die man, als hij nog leeft,  te horen krijgt wat de gevolgen waren van zijn gedrag. Als hij nog niet dood is, wil ik dat hij er niet zomaar mee wegkomt.

4 gedachten over “Jan S.”

 1. Hoe misleiden we mensen…(!)
  Waarom staat er Jan S. boven dit artikel, je insinueert hiermee alsof het over Jan S.
  ( Jan Schafraad ) gaat.
  Dit ongenuanceerde gedoe komt mij wel heel bekend voor…

  1. Wie de schoen past…en er is zoveel verwarring beste Dirk, persoonsverwisselingen, martelaarschap en de ‘kijk mij, ik ben het bewijs’ uitlatingen, dan valt het moeilijk om met je oogjes nog iets anders te lezen. Oh ja, praat eens met de echte Jan S. en vraag waarom hij nooit iets over Bleijerheide vermelde of over Hoorn?
   Dan interesseert het je niet wat deze vrouw heeft meegemaakt door je alleen druk te maken over Dino.

Reacties zijn gesloten.