Jezus misbruikt

Persverklaring

Niemand stapt op, niemand draagt verantwoordelijkheid…voor een misdaad tegen de menselijkheid. De bisschoppen moeten zich  realiseren dat ze deze kerst niet sérieux genomen worden wanneer ze hun boodschap van liefde en vrede willen uitdragen. De boodschap van het kindje Jezus als symbool van licht en liefde, is eeuwenlang door de geldzuchtige machtsdrang van Roomse prelaten, misbruikt.

Tussen de 10.000 en 20.000 slachtoffers seksueel misbruik heeft men op het geweten, toont de kerk een ongekend vluchtgedrag sinds de onthullingen de samenleving overspoelden. De geloofwaardigheid is vergaand aangetast. De bisschoppen zijn lichtzinnig door te denken, dat met alleen het voorlezen van een brief in de kerk, het allemaal wel goed komt. Al leest men duizend brieven voor, alleen de getuigenissen van de slachtoffers voorlezen helpt, en toont ware betrokkenheid.

Dan zijn de mensen die met geweld en psyschische terreur te maken hebben gehad, geheel op verzoek van de bisschoppen buiten beschouwing gebleven, dit is een criminele daad. Men heeft bewust die informatie stroom onderdrukt. En men doet het nog! Een daad die zou leiden naar herstel is het geweld en psychische terreur volledig te erkennen. Maar daar wordt omheen gedraaid.

Wij hebben dit de heer Deetman vanaf het begin als enige slachtoffer organisatie nadrukkelijk meegedeeld. Hij wilde dit niet meenemen omdat het niet tot zijn mandaat behoorde.

Mea Culpa is dan ook van mening dat alle bisschoppen verantwoording moeten nemen, ook de KNR voorzitter moet terugtreden. Dit Nederlands nieuws over de doofpot geldt ook voor andere landen die met exact hetzelfde probleem te maken hebben, zoals onze zuster organisatie Mensenrechten in de kerk, België. Wij gaan tot het hof van Genève om een klacht in te dienen wegens misdaden tegen de menselijkheid.

2 gedachten over “Jezus misbruikt”

  1. @ Bert,

    Psychologisch heden ten dage de belangrijkste dictatuur die omver geworpen moet worden?

Reacties zijn gesloten.