Katholieke verwachtingen??

Katholieken verwachten “concrete en efficiënte” maatregelen tegen misbruik binnen de katholieke kerk, aldus paus Franciscus. Zo opende hij donderdag de top over het beschermen van minderjarigen tegen misbruik (anp.)

Tot nu toe niet veel solidariteit uit de katholieke hoek of welke hoek dan ook. Werd gebeld door Eenvandaag, die wel nog altijd beelden gebruiken van ons, maar afstandelijk en ongeïnteresseerd informeerden naar onze verwachting over de bisschoppenconferentie in Rome. Wat? Katholieke verwachtingen. Zijn ze er nog?? Ze nodigen liever babbelaars als Bodar en Paul zonder geest, uit. Dit soort babbel-kransjes hoort bij het media format ‘Vaticaans show nieuws’.

Concreet heeft bisdom Roermond na ‘de weg naar verzoening’, poot noch hand uitgestoken naar de slachtoffers. As Maandag ga ik praten met bisdom Roermond maar initiatief kwam van mij…het is doodstil aan de andere kant. Wat de paus en ‘de geestelijkheid’ wel verwachten is dat het overwaait. Een domme, narcistische gedachte want verantwoordelijkheid nemen zonder menselijkheid, zonder empathie en in een beperkt onderzoek (Deetman) waar de daders in ieder geval niet werden aangepakt, heeft geen zoden aan de dijk gezet. Het polderlandschap blijft vlak…zo ook de kerk.

De enige die bereid was tot dialoog was kardinaal Eijk en voormalig bisschop Wiertz, nu is Eijk wegens ziekte afwezig in Rome. Van den Hende (Rotterdam) is zijn plaatsvervanger en heeft onze ZEVEN PUNTEN, ontvangen (gisteren op ons blog gepubliceerd). De media razen door en nemen het nieuws mee maar concrete en efficiënte resultaten, geloof ik daar nog in? Hallo Gods rijk op aarde…we bestaan!

Ja of Nee?

Gooi de archieven dan open!