Kerk en misbruik gaat maar door….

oogklep én plank voor de kop

Een speciale onderzoekscommissie in Portugal begon ruim een jaar geleden met een onderzoek naar misstanden binnen de kerk. In die tijd meldden zich in ieder geval 512 slachtoffers van vermeend misbruik bij de commissie.
Dezelfde patronen

Dezelfde patronen, dezelfde hiërarchie die er niks (of met de nodige schijn-manoeuvres aan doet), wassen hun handen in onschuld terwijl kinderen niet beschermd worden…en dat heet kerk……..laten we het maar  kerker noemen want dat gebeurt met kinderen die in de handen van van deze machtsbeluste types vallen.

Hey, christenen waarom horen we niks van jullie? En media? We stonden dagelijks op alle kranten, nieuw media op de voorpagina? Nu worden alle misbruik zaken benoemd…#metoo / / de sport, de Vocice maar de eerste grote onthullingen ‘seksueel misbruik RKK’, wordt niet meer genoemd braaf hoor….maar ook verdacht.

Dus nog even om jullie geheugen opt e frissen, het seksueel misbruik schandaal kwam in 2010 aan het licht en mea culpa was de eerste stichting die het naar voren bracht (in Pauw en Witteman). Ik moest de journalisten wegslaan voor de deur. De telefoon uittrekken want iedereen wilde er over publiceren, nu worden we zelfs uit de Wikipedia geschiedeins geweerd…????

Is er soms sprake van omerta zwijggeld richting journalisten? In het zuiden houden ze graag hun mond om vriendjes te blijven met het kerkelijk en gemeentelijk, provinciaal  gezag…see you in hell Petrus en heilige apostelen….als meneer en mevrouw Omerta de boel blijft bepalen.

kinderen, waaronder ondergetekende op internaat