Closed en Water

Na reacties op een brave foto (zie onder) reageerde ik op de typisch online reacties, een duimpje doch de foto suggereert een beeld dat niet of zelfs het tegenovergestelde symboliseerde maar er is meer, veel meer achter ‘de brave foto’.
Ons wereldbeeld is niet langer eenduidig want je kunt voorstander als tegenstander zijn over ethische kwesties als oorlog, armoede als onze westerse, kapitalistische  levensstijl.
Water, noodzakelijk om te overleven en daar is gebrek aan in Turkije / Syrië en als je kijkt naar het klimaat, verdeelt het klimaat onevenredig water, aan een kant te weinig en aan de andere kant overstromingen.
Na de tragische dood van mijn vader Hein werd de betreffende foto genomen op 25 Mei 1958 drie weken na zijn overlijden door poging tot doodslag in een café ruzie te Waubach; mijn vader was 25 mei jarig en toen moest ik met handjes gevouwen poseren want ik deed de heilige  dag jarig en ik deed de eerste ‘heilige’ communie; het moet dus een feestdag zijn geweest. Nu de ramp in Turkije en Syrië is een veel groter drama dus besloot ik dit lied ‘Closed’ op bandcamp te zetten, en geld te doneren aan giro 555 omdat er mensen, kinderen, dieren vast zitten opgesloten onder het puin. ‘Feit is’, schrijft mijn zoon Ramon, ‘dat de regering al sinds 1999 weet dat dat gebied BOVENOP een tectonische plaat zit en niet kwestie van OF maar wanneer er een mega aardbeving zou komen. De manier van bouwen zou hierop kunnen anticiperen, maar dat kostte meer geld en dat zagen ze niet zitten’, (einde quote) Ramon.
Ik deed met gevouwen handjes de communie was zes jaar en werd als zoet Christelijk jongetje neergezet maar nooit heeft iemand gevraagd, noch is iemand veroordeelt tot ik de documentaire maakte maar aangezien ik geboycot wordt (omdat ik braaf ben) heeft dit tot niets geleid.
Het thema wat ik bezing in ‘Closed’ gaat over ‘vastzitten, opgesloten zijn’ dus mocht je lied mooi vinden download het en ik stort het op giro 555 (1 euro per lied) en als je me niet gelooft ik zal bewijsstukken leveren …. doch we moeten iets doen en weer mens worden! https://bertsmeets.bandcamp.com/track/soul-child-closed
Okay, de foto hoort bij lied ‘Closed’, en de docu: ‘De Laatste Bus Naar Waubach’, https://www.youtube.com/watch?v=N1-R0TAEsWs /