13 gedachten over “Klassikaal straffen”

 1. Dank je, Jos
  Die felicitaties komen mijn ouders, mijn grootmoeder en mijn kinderen toe

  En wat halve garen onderweg.

 2. Beste Jos, dank voor je advies, maar mag ik even bedanken !
  Maak je niet ongerust ik weet waar ik blij mee ben en aangezien ik zojuist een persoonlijk excuus van de paus aan een aantal meiden van De Voorzienigheid, mijzelf inbegrepen ontving heb ik – na voorproeven – het beste ijs ter wereld tot mijn beschikking en is het een kwestie van maat houden.

  1. Crispina. Zonder gekheid,
   ik ben echt blij voor jou.
   Een excuus vanuit de hoogste rang.
   Dat is een ware genoegdoening,
   dat jou en de anderen een sterkend gevoel zal geven.
   Mooi resultaat, mede door jouw inspanning. Je dag kan niet meer stuk. Gefeliciteerd.
   Jos

 3. Jos, je hebt ooit een stapeltje rotzooi gevonden en meegenomen. Maar het moge je opgevallen zijn dat de geschiedenis van Bleijerheide bepaald niet afgelopen is ?
  Gegroet

  1. Waarom nou zo hevig met dit warme weer. Neem net als ik een ijsje. Leun eens achterover en wees eens bij met wat je bereikt heb. Dankzij jou is de helft van mijn site nu voor iedereen toegankelijk. Nu ben ik open en eerlijk en dan nog lig je op mij te vitten.
   Was sich neckt, dasz liebt sich, misschien?, een andere verklaring kan ik zo gauw niet bedenken.

   En Crispina, een beeld dat Bleijerheide als pedofielennetwerk waar jongens stelsematig misbruikt en gekastijd zijn, dat zal door toekomstige onthullingen echt niet meer veranderen, toch!

   Het mag best, wat mij betreft.
   Als niet misbruikt kind wil ik de werkelijkheid over Bleijerheide onder ogen blijven zien.
   Daarbij is voor mij als documentalist alle toekomstige informatie welkom, goed of slecht.

   Enne, ik mag jou ook wel, in álle gemoedstoestanden.
   Jos

 4. Fijn, bedankt voor je hulp Corrie.
  Hartelijke groeten terug. Hopelijk hebben jullie niet al je vakantie (rust) versnoept en kun je ook nu nog genieten.

  1. Hoi Crispina,

   Hopelijk heb jij ook een fijne vakantie gehad. Wij hebben inderdaad nog wat voor de boeg.
   Weet je nu voldoende over de lagere school. Die school heeft bestaan en er zaten kinderen op van Bleijerheide. Je bent goed op de hoogte want er was ook een voorbereidende klas voor het voortgezet onderwijs.
   Groetjes

   Corrie

   1. Bedankt, Corrie. Ja, het ging mij om de herkomst van dat krankzinnige verhaal.
    Fijn dat je even in jouw archief dook.

 5. De lagere school aan de overkant van het pensionaat is door de Broeders opgericht, maar uitsluitend voor de Bleijerheidse Jongens.
  Het was een lagere school met alle klassen.
  Zie foto met meester Offermans en zijn 1e klas van 1931
  Op deze lagere school waren naast leken,
  ook Duitse Broeders werkzaam oa. met Br. Dominicus, foto uit 1920.
  Voor beide foto’s kijk op mijn site in map “actualiteit uit het verleden”)
  Deze lagere school werd bestuurd door de Schoolvereniging, bestaande uit Broeders Franciscanen

  Bij de start met Nederlandse jongens op het internaat, zullen er best jongens zijn toegelaten die daar alle klassen hebben doorlopen. Er bestond immers binnen het internaat een Duitse lagere school voor de opgenomen Duitse jongens uit Aken en omgeving. Lokalen en Nederlandstalige Broeder-onderwijzers waren voorhanden.

 6. Crispina,

  Voor de goede orde, de lagere school was recht aan de overkant van het jongensinternaat, waarin ook een extra klas was namelijk de V.K. = voorbereidende klas om naar de U.L.O. te gaan. Groet.

 7. Hoi Crispina,
  Wat je zegt klopt. Er is inderdaad vertelt door een aangeklaagde dat er geen “kleine kinderen” op Bleijerheide hebben gezeten, volgens de aangeklaagde een leugen. Dat is vertelt in de uitzending van Nieuwsuur van 8 augustus 2012. Ook dit was geen leugen van het slachtoffer maar van de aangeklaagde. Het slachtoffer beschikte namelijk over bewijzen dat er wel degelijk (zeer) jonge kinderen op Bleijerheide hebben gezeten.

 8. Is er iemand die, in het kader van de ontrafeling mbt. de ontkenning, doofpot en tuig van de richel mij aan een antwoord kan helpen op een vraag waar ik al een tijdje mee rond loop, aub.

  Er is hier op dit blog ooit verteld dat Bleijerheide mannen/slachtoffers werd voorgeworpen vanuit de zijde van de kerk of de aan de kerk gelieerde wijsneuzen fanclub dat zij zouden manipuleren (t.b.v. geld) omdat er helemaal nooit een lagere school laat staan lagere school leerlingen in pensionaat zouden zijn geweest.
  Waarbij ( mede gezien de discussies over eisen aan steunbewijs voor misbruik) de verzuchting hoorde van een van de Bleijerheide slachtoffers “Gelukkig bestaan er foto’s van”

  Sorry ik kan (nog?) in het blogarchief – er is helaas teveel verdwenen – niet na vinden wanneer me dit werd verteld
  Gezien mijn eigen betrokkeneheid en logisch denken schat ik in dat dit ergens tussen medio december 2011 – maart 2013 zal zijn geweest.

  Maar wellicht kan iemand mij gewoon even helpen simpel aan het antwoord helpen waar deze waanzin in hemelsnaam ooit vandaan kwam? Scheelt weer ’n hoop tijd.
  Bedankt.

Reacties zijn gesloten.