Lang leve de verjaringswet

Adoptie praktijken waar de honden geen brood van lusten. Al jaren wijzen wij op de wanpraktijken in de jeugdzorg, bij de afstand baby’s, de ‘legale’ adopties, geld verdienen heet het met kinderhandel, en aanverwante koloniale praktijken en dan mag het, zolang wij keurig voldoen aan aangepaste, moderne VOC regels. Vroeger kon je met groot gemak uit de tropen een kind roven maar omdat wij bewust zijn geworden van de slavenhandel gaat men iets subtieler te werk. De adoptie kinderen worden door de verjaringswet andermaal een oor aan genaaid. Zij, de kinderen kunnen er niks aan doen en toch wordt met een deftig, meelijwekkend toontje de ‘verjaringswet’, uit de hoge hoed getoverd. Ook tijdens Deetman’s RKK seksueel misbruik onderzoek kwam de Hollandse koopvaardij (VOC) lappendeken tevoorschijn en mochten wij in Utrechtse achteraf kamertjes, post factum, een klacht indienen. Tijdens het onderzoek bleek dat het probleem, de verwerking (ook wel secundaire-victimisatie) genoemd, tot op heden voortduren. Bisschoppen zijn stil want ze hebben afgesproken geen aandacht meer aan het grote misbruik schandaal te besteden. De media volgen braaf en zijn net als in het verleden ‘zich nergens van bewust’ (dan is er weer met geld gestrooid). Bisschop Wiertz had nog karakter en nodigde ons uit maar er is een dikke streep gezet onder hun schandalige cover-up praktijken op internaten, en nu zwijgen ze  weer.

zwijgcultuur

Ze zijn het vergeten, verdrongen uit hun geestelijke vermogen om gevoel (empathie) te tonen want ze kennen het niet; het is verjaard maar niet in de hoofden van de mensen die het meegemaakt hebben. Iets voor de secundaire sector, een mentale ramsj voor slachtoffers. Ga maar een boek lezen over die tijd. Spoorloos gaat ook geen aandacht besteden aan de afstandsbaby’s want dan raakt ‘spoorloos’ echt de weg kwijt.

Omdat de adoptie praktijken nog steeds niet deugen, moet het naar Nederland halen van kinderen voorlopig stoppen, citeert de krant uit het advies. Nu pas! En voorlopig???? 

In het rapport wordt er onder meer gesproken over kinderdiefstal, kinderhandel, corruptie, vervalsing en diefstal van documenten, onethisch handelen van ambtenaren en het onder valse voorwendselen overbrengen van adoptiekinderen. En wie werkten hier aan mee, de adoptie kinderen? Wie stelde vragen aan de arme broeders Franciscanen waren dat de ouders, nee dat was ik en wat gebeurde…je werd opgesloten achter vier muren of je iets crimineels had gedaan op negen, tien jarige leeftijd. Onze racistische, uitbuitings- mentaliteit leeft nog steeds…..onder de huid…onder de oppervlakte.

Ook excuses en erkenning leed

De commissie-Joustra vindt dat Nederland excuses moet aanbieden voor de werkwijze van de overheid. Ook moet het leed van kinderen en ouders uit de vijf landen worden erkend. De commissie pleit daarom voor een meldpunt!!!!??? Ze hadden beter zelf moeten luisteren maar nee, geld verdienen gaat voor, steekpenningen, diefstal van documenten, corrupte ambtenaren…toeslagen affaires in een andere volgorde.

https://nos.nl/artikel/2367366-commissie-adviseert-kabinet-adopties-uit-buitenland-te-stoppen-na-ernstige-misstanden.html