Zoals de waard is

In Limburg komt ‘de backstabber aard’ weer eens goed bovendrijven. Een katholieke methode van het serum: tong gif. Het is een oud overblijfsel van meneer pastoor biechtstoel vergiffenis rituelen, die niet alles meer kan afluisteren waar de beminde gelovigen in vroegere tijden in alle vrijheid hun buurman / vrouw konden verraden.

Peter Elbers, directeur van de Limburgse omroep L1 ziet er toch van af verborgen camera’s op de redactievloer te hangen. Elbers ziet af van zijn eigen voorgestelde privacyreglement nadat hij in opspraak kwam, meldt NOS.

In het reglement stond naast het gebruik van de camera’s ook dat Elbers toegang zou krijgen tot vertrouwelijke mails van journalisten, OR-leden en de bedrijfsarts??
GGD lekkages?
.
Wie heeft dat reglement  in elkaar getimmerd? Elbers zelf dus, wow de man durft. Het mag überhaupt niet geeist worden wegens dezelfde privacy wetgeving. In China doen ze dit wel maar ook ICloud doet wat Elbers graag zou willen. Vervelende mannetjes met narcistische, peep / gluur neigingen hun gang laten gaan. Verandert er iets in Limburg? Meneer pastoor lacht zich dood terwijl hij meekijkt en luistert van achter zijn hemelse Cloud. L1, want de redactie is geen haar beter, een achterbakse backstabber cultuur in zuidelijk omroepland laat alleen mensen aan het woord, die deze zwijgcultuur omarmen.
.
Vandaar deze publieke mening tegen de L1  redactie en Elbers idiote reglement, die spioneert en bespioneerd word, en zelfs het meest aan wantrouwen doet (en aan censuur) de schaapjes al tongzoenend in bedwang probeert te houden.

“Ik hecht eraan expliciet te herhalen dat het nooit de bedoeling is geweest om de journalistieke bronbescherming aan te tasten, dan wel om te tornen aan de vertrouwelijkheid van de communicatie van OR-leden onderling en aan het beroepsgeheim van bedrijfsartsen. Ik betreur het dan ook zeer dat dit beeld is ontstaan”, aldus de directeur nu in een brief. (Maar wat was dan wel de bedoeling???)

De aankondigingen zorgden afgelopen week er tot twee keer toe dat de redactie het werk neerlegde. De hoofdredactie heeft te kennen gegeven dat Elbers de journalistieke organisatie reputatieschade heeft berokkend, maar wil zich nog niet uitspreken over de positie van de directeur??? Backstabber ass? Het personeel heeft volgens NOS het vertrouwen opgezegd en wil voor 15 februari duidelijkheid over zijn toekomst. Maar ook de redactie eens goed doorlichten over hun eigen L1 censuur en een decennia lange blokkade van een vrije pers want kritiek is not done….anders ga je de isolatie mea culpa cel in.