L’estacada (dedicated to the people of Barcelona)

https://www.youtube.com/watch?v=b60gRyh8PVw

Kijkt u vanaf minuut 26 naar een integrale uitvoering van L’ESTACADA, nu omdat het Spanje is en Barcelona waar de menselijk tegenstelling tussen goed en kwaad, tussen oorlog en vrede een zoveelste poging om alles wat menselijk is op een hoger plan te tillen……life’s so Beautiful.

In 1980 schreef ik L’estacada, een pop-symphonie, die uitgevoerd zou worden door het LSO. Er bestond een provinciale subsidie om popmuziek in die tijd meer gewaardeerd te krijgen voor het klassieke genre. Na overleg met buro Pinkpop, Culturele raad, provincie Limburg, LSO werd mijn stuk goed gekeurd door deze groep. Helaas, het liep anders, kapers op de kust en het licht moet zoals altijd schijnen op vriendjes in ‘de juiste’ rangorde, in de politieke arena, er viel immers eer, én revenuen te behalen. Dankzij mijn broer Paul, toen voorzitter van fanfare Eendracht, en medewerking mannenkoor St. Joseph te Waubach, Landgraaf werd L’estacada pas in 1998 opgevoerd. Zelf ben ik van plan het stuk nogmaals te herschrijven in zijn oorspronkelijke staat, die van een heuse pop-symphonie.

L’estacada is in deze opvoering uit 1998 gearrangeerd door R. Pisters voor fanfare en koor. Kijkt u vanaf minuut 26 naar een integrale uitvoering van L’ESTACADA, nu omdat het Spanje is en Barcelona waar de menselijk tegenstelling tussen goed en kwaad, tussen oorlog en vrede een zoveelste poging is alles wat menselijk is op een hoger plan te tillen want……life’s so Beautiful.