Licht op…Margriet Biemans Sitton

Via FaceBook schreef Margriet Biemans Sitton me onderstaande mail. Wat me treft in haar verhaal is dat er altijd wel een reden te vinden is voor de Nederlandse staat om erkenningen en genoegdoening te ontlopen en hun kop in het zand te steken. Altijd moet het verhaal kort zijn, een politieke soap, het mag niet te lang duren want ’time is money’, marketing voor de media, en voor je het weet word je terug gezet in Niemandsland. Je moet je dus profileren en als je niet al te veel kleur heb, ben je ‘een nobody’. Mevr.Samson is een upper class bitch, die hooghartig neer kijkt op al die klagende slachtoffers. Zij heeft in ieder geval goed betaald gekregen voor haar onderzoek wat aan alle kanten rammelt. Het ontbreekt haar ten ene male aan menselijkheid, aan warmte en solidariteit (een aangekoekt begrip uit socialistische hoek).

Micha de Winter en zijn team vind ik daartegen integere onderzoekers en hij heeft gelijk wat betreft de ‘bezette staatkundige’, toestand van ons land maar waar hij niet overheen wil (uit)glijden is dat de instituten als de instellingen bestuurd werden door Nederlandse katholieke aanverwante organisaties. In afschuiven zijn sommige commissies goed in, daarvoor krijgen ze de juiste opdracht mee.

Het is een schande dat Margriet Biemans Sitton zo veel te lijden had van de voogdij sadisten, de oorlog begon gelijk gruwelijk door haar en haar twee broertjes weg te halen uit het gezin dat niet voldeed aan Christelijke normen (vloeken?). Inderdaad Margriet uw verdriet is nooit verjaard en zeker niet wanneer het nooit omarmd wordt. Ik was erbij toen ze haar verhaal deed bij de Cie. Samson in Den Haag. Een fantastische mens, nu haar verhaal:

Beste BertSmeets Ik ben maar zo vrij om u te schrijven Ik ben margriet Biemans Sitton geboren 4 maart 1935 ben in 2012 bij de prezentatie geweest van het slechte boek van het onderzoek naar het misbruik van Deetman ! Mevrouw Samson was de volgende onderzoekster De zaal was vol met lotgenoten mensen mochten in het kort hun verhaal vertellen detranen stroomden over mijn wangen nam de moed op door mijn maatje naast mij die zij vooruit doe ook je verhaal dat deed ik ook maar werd afgestraft door Samson Dat ik was verjaard met de mensen van voor 1945 werd niets gedaan,Waar ik op antwoorden Mevouw ik ben wel bejaard maar mijn verdriet is niet verjaard , Mijn geschiedenis is dat ik in1940 met mijn twee broertjes door de voogdij bij onze moeder zijn weggehaald en naar pleeggezinnen zijn geplaatst de jongens waren daar niet zo lang maar ik ging naar limburg 6 jaar daar heb ik het een jaar goed gehad Twee jaar misbruikt en drie jaar zwaar mishandeld ! Heb nu 6 jaar gevochten met de politiek met veel lieve mense met lotgenoten het schadefonds gewelds misdrijven hebben mij schandelijk behandeld heb te veel om allemaal nu op te schrijven Meneer de Winter is hier bij ons thuis geweest 3 uur naar mijn verhaal geluisterd dus ik dacht werkelijk hij gaat het voor ons in orde maken wij waren nog met een paar mensen van voor de twede wereldoorlog geboren Maar wat hij mij toen toen vertelden !! Dat hij niets voor onze groep kon doen want wij stonden in de jaren 1940-1945 onder het bewind van de Duitsers !! Daar ben ik echt ziek van geweest Maar hi wilden wel wat voor ons doen het boekje met 10 verhalen laten maken ! Daar wilde ik niet aan mee doen want ik zei hem ook wij willen erkent worden ik vind dat wij gewoon gediscrimineerd zijn ,Het boekje is er met 9 schrijnende droevige verhalen ik ken een aantal mensen heb 6 jaar brieven naar den Haag geschreven teveel om op te noemen wat wij allemaal gedaan hebben Met medewerking van mijn lieve man die mij vanaf mijn 17 jaar geholpen heeft mijn maatje mijn lieve man waar ik dit jaar 60 jaar mee gtrouwd zou zijn de liefste Vader en Opa Is op 8 november na een openhart operatie die goed was verlopen maar aan een longonsteking is overleden de kinderen zijn erg lief iedereen probeerd mij te helpen maar het is vreselijk mijn man is er niet meer ik ben ontoostbaar hij kan dat mishandelde kind wat in mij zit niet meer helpen ik moet het zelf doen ik moet sterk zijn voor onze kinderen die willen hun moeder niet kwijt ook mijn twee broertjes zijn door de broeders van zevensmarten in in het Laurentius gesticht misbruikt ook een groot verdriet voor mij zijn ook al 20 jaar geleden overleden ,Neemt u het mij kwalijk dat ik u heb geschreven ik zag dat u ook erg begaan bent met de mensen van 1940-1945 dank u wel daar voor ???????????????????

J d H