Mea Culpa en de censuur

De film SPOTLIGHT een must seen voor allen die betrokken zijn bij seksueel geweld, won gelijk een Oscar voor de beste film in 2016…nu wat blijft zijn de belangen in politiek en media….censuur voor MEA CULPA UNITED.
.
The Boston Globe bracht het Spotlight verhaal over seksueel misbruik in de katholieke kerk naar buiten. Het wakkerde de strijd onder geile media bonzen weer even aan, want ‘sex sells’. Ooit waren wij Mea Culpa middelpunt in deze heisa / media storm. De telefoon stond ‘rood te gloeien’ dag en nacht. Seks en geestelijken, een axioma ten voeten uit, en vrijheid van vrije meningsuiting maar niet in het zuiden van Nederland of moeten wij een film gaan maken over Bleijerheide, gebaseerd op het ‘Engelen dossier’, en de rol van de media?
.
Ook de kerk bracht in haar eindverslag alles in kaart tussen 2011 en 2018; daarvoor had ik nog aangedrongen op het feit dat wij, mea culpa united (MCU), al in Januari 2010 zijn opgericht. Het zou worden aangepast maar nee hoor elleboogjes gebruiken, en doen of ze van niets weten. Ze kunnen het niet laten om het stoutste, ongehoorzaamste jongetje van de klas naar achter te schuiven want denderen slachtofferorganisatie Klokk moest naar voren….de katholieke meesters bepalen nog steeds.
.
Wij werden beticht van dwarsliggen, schoppen en recalcitrantie, en dat klopt voor een deel hoor, maar de prijs die wij ervoor moesten betalen was erg groot. De koepel org. Klokk als zelfhulp groepje bestaat niet meer, alleen MCU en de VPKK want we moeten verder.
.
Het lijkt voorbij dat de kerk bepaalt (betaalt) dus wij gaan voor de rechten van de mens (dus ook het kind), ons bestuur is taai en aan schouderklopjes hebben we geen boodschap, we willen resultaat en openbaarmaking via een toegezegde artikel 12 procedure, die nog steeds wordt tegengehouden….in het zuiden!
.
Dus kijken naar de film Spotlight. Ook Joep Dohmen (NRC) ziet de Spotlight graag op zichzelf gericht en weet geen raad met zijn aangeboren bescheidenheid. De man heb ik recentelijk nog bij presentatie eindrapport ‘gesproken’, meer dan een halve minuut is hij niet bereid om even bij te praten maar dat is een menselijke ziekte die wijd en zijd heeft toegeslagen, cafe’s raken leger en leger (geen verhalen worden meer gehoord).
koord om mee te slaan

L1, de Limburger, ANP boycot ons al jaren, solidariteit behoort tot een schimmig verleden. 

Nu is Wilson een Australische bisschop veroordeelt voor het toedekken van misbruik. Hoe zat dat ook alweer op ons Bleijerheide internaat arme broeders Franciscanen? Achttien broeders kregen beschuldigingen aan hun broek / pij over seksueel misbruik en geweld. Het verzwijgen van het seksueel misbruik is zowel door het OM als de franciscanen tot op de dag van vandaag ontkend en onderbelicht gebleven. Voormalig pastoor Schafraad wist ook van het vele seksueel misbruik op het internaat en er waren ook 6 personen die met hem te maken hadden gehad, maar deze persoon wordt door het Meldpunt gewoon vrijgesproken met allerlei leugens, listen en andere prakrijken die door z’n advocaat van Oosten in zijn oor werden gefluisterd!! Artikel 12 blijft dus ver achter en je hoort de vriendjes weer fluisteren. De belangen van de pers en OM is en blijft vaag; het seksueel geweld door geestelijken werd tot ver in de tachtiger jaren tegengehouden. Mea Culpa heeft nooit bestaan…Zwijg!!!!!!

.
takken weten de weg in de bomen
de wind verdwaalt in de takken
uit bomen weven zij bossen
.
(spreuk op boomstam bij wandeling Kunderberg, Voerendaal).