Moeder Teresa 120.000 roepie maar!

Een medewerker van de congregatie van Moeder Teresa wordt ervan verdacht een pasgeboren kind in India te hebben verkocht. ”We hebben ontdekt dat ook sommige andere baby’s illegaal zijn verkocht vanuit het centrum”, zegt een politiefunctionaris tegen de BBC.

De opgepakte medewerker werkte bij de organisatie Missionarissen van Naastenliefde, die is opgericht door de in 1997 overleden Moeder Teresa. De politie kwam in actie nadat CWC, een commissie voor kinderwelzijn, alarm had geslagen.

De CWC-voorzitter zegt dat het pasgeboren kind voor 120.000 roepie (ruim 1.400 euro) is verkocht aan een stel uit Uttar Pradesh. De kopers dachten dat het geld was bedoeld voor ziekenhuiskosten. De commissie heeft inmiddels dertien zwangere vrouwen weggehaald uit een centrum van de organisatie in Ranchi.

Echtparen die in India een kind willen adopteren, moeten rekening houden met forse wachtlijsten. Daarom nemen mensen met een kinderwens soms hun toevlucht tot illegale adoptie. De politie heeft inmiddels ook twee andere medewerkers van het centrum in Jharkhand aangehouden. Zij worden aan de tand gevoeld over andere mogelijke zaken gelijk de praktijken in katholieke nonnen tehuizen over de hele wereld. Handel in baby’s is in goede handen bij deze organisaties / congregaties.

Afstand baby’s in de put