Mensenrechten zijn kinderrechten

[youtube]Insert video URL or ID herehttp://www.youtube.com/watch?v=pHT2Ig9jdqg[/youtube]

De Britse politie heeft 84 verdachten van kindermishandeling en -misbruik opgepakt. Het gaat om een onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen in de periode 1963-1992. De feiten speelden zich af in 18 tehuizen voor minderjarigen in het noorden van Wales.

Zesenzestig mensen waren naar de politie gestapt om aangifte te doen. Het gaat in totaal om 140 gevallen van misbruik van jongens en meisjes van 7 tot 19 jaar. Er werden 84 verdachten geïdentificeerd, 75 mannen en negen vrouwen, zo meldden de onderzoekers. Zij vallen rechtstreeks onder het bevel van minister van Binnenlandse Zaken Theresa May.

Er werd aangifte gedaan van ‘zware misdaden tegen jonge en kwestsbare personen begaan door volwassen die voor hen moesten zorgen’, zo zei de politie gisterenavond.

Ondanks de verstreken tijd zullen alle feiten van misbruik niet onbestraft blijven, aldus politiecommissaris voor Noord-Wales Mark Polin. ‘De daders van het misbruik zouden tot het einde van hun leven over hun schouder moeten kijken.’

One thought to “Mensenrechten zijn kinderrechten”

  1. Hier klinkt een ander recht dan wat we de afgelopen jaren in ons Nederland (en omringende landen) hebben horen klinken. In Engeland mag de kerk en haar werkers deze misdaden niet zelf oplossen. We weten dat nog iedere dag slachtoffers over hun rug moeten kijken (jawel, de omgekeerde wereld). In Engeland hebben ze het blijkbaar beter begrepen dat daders tot hun einde over hun rug moeten kijken. Hoelang blijven wij de kerk nog ruimte geven onze levens, onze samenleving, onze landen op hun kop te zetten? Wanneer zetten wij de kerk op haar plaats? Wanneer durven wij het pad van rede en minnelijke schikking te verlaten en anders te gaan denken. Voor de nobele borsten onder ons: Dit heeft niets te maken met verlaging van ons ‘niveau’ en ik predik òòk geen geweld. Ik denk slechts hardop: Wanneer stopt het gezever (want alles is al gezegd) en gaan wij slachtoffers samen, hand in hand, op weg om ons gelijk te halen. Het Vaticaan (dus ook het KNR en Eijk) weten dat wij Nederlanders deze eigenschap niet hebben. En zitten onze kleinkinderen straks met ons probleem, wat niet opgelost is/werd, en verstomt ons geroep, ons gezever. Het Vaticaan wint omdat wij als beschaafde mensen niet onbeschaafd durven te worden. Is/was de RKK beschaafd dan???
    Y

Reacties zijn gesloten.