Methode koude oorlog

De Russisch-Canadese activist en artiest Pyotr Verzilov van de punkband Pussy Riot is halsoverkop naar een ziekenhuis in Moskou gebracht.

De officieuze woordvoerder van de feministisch-anarchistische punkband ligt op de afdeling intensive care met verschijnselen die volgens zijn familie op vergiftiging duiden.

Verzilov is getrouwd met Nadezhda Tolokonnikova, een van de boegbeelden van Pussy Riot. Hij vestigde wereldwijd de aandacht op zich door bij de finale van het WK voetbal het veld op te rennen om te protesteren tegen het beleid van de Russische president Vladimir Poetin. Hij werd daarvoor veroordeeld tot vijftien dagen celstraf.

Ik had het genoegen om Nadja Tolokonnikova te ontmoeten en heb haar leren kennen als een zeer sympathieke en lieve vrouw. Dat haar man Pyotr nu dit lot moet overkomen is weer zo’n staaltje Sovjet terreur waarmee ze Nadja en haar dochter proberen te breken.

Pyotr begon plotseling zijn gezichts- en spraakvermogen te verliezen waarschijnlijk vergiftiging.  Methode koude oorlog, net zoals hier de oude ex-commincatie wetten van het geloof nog steeds worden gehanteerd.