Misbruik stof

Het onderzoek naar seksueel misbruik raakt steeds verder opgeknipt in allerlei zelf benoemde commissies zoals St. Anna, Heel die onlangs overgingen tot een eigen onderzoek, met de suggestie van onafhankelijkheid om enkele externe mensen toe te voegen. Het verdient de voorkeur dat het onderzoek naar misbruik zich niet beperkt tot één instelling, één aspect maar juist gezien het brede aantal meldingen en berichten bij MCU over seksueel misbruik, fysiek geweld, gebruik van Luminal binnen de structuren van RK instellingen, verdient het onderzoek in handen te komen van één commissie waar het OM in vertegenwoordigt is.

De media (althans sommige) willen wel van ons informatie maar vinden het tegelijkertijd vreemd dat men ons schrijft. Hoe vreemd dat men wel de bronnen wilt weten maar als deze mensen die wij beschermen zeggen niet in de media, op de cover, te willen pronken dan negeert men onze informatie. Ook wil men bewijzen, maar zijn al die verhalen over misbruik die in de media hebben gestaan, waaruit gretig werd geciteerd, zijn die soms ‘bewezen’? Ook wij willen bewijzen dat daders van kindermanipulatie worden gehoord. Maar wie hoort ze? Het zou van Christelijke moed getuigen wanneer ze zelf de archieven uit de knokerige cryptes van het geloof naar boven halen, met zweet op hun voorhoofd, alle archieven op het kerkplein, in de kerkstraat neerleggen, en roepen ‘mea culpa’. Maar wie daalt er af in de duistere crypte?

Wij worden andermaal gemanipuleerd met de commissie Lindenbergh, niet dat hij voor de RK opdrachtgever een mooi categorische indeling heeft bedacht, maar de politiek wast er wel zijn handen in onschuld bij, want er gaat betaald worden en het godsdienstvraagstuk over vrijheid, komt niet aan de orde. En eventuele misbruikzaken door politici, of andere hogere pieten die het een en ander kunnen betalen, houden wij verre van ons. Op ons binnenhof geen misbruikstof.

Voor Heel staan voortaan ALLE RK instellingen, die geHeel onderzocht dienen te worden.

Dan die archieven kwestie waar mensen, soms uit nostalgische motieven naar op zoek gaan, lees je het volgende:

De zusters in Simpelveld (die er nu dus nog zitten) hebben het archief van de kinderen die in Simpelveld hebben gezeten. Zij hebben bijvoorbeeld papieren van mijn oma kunnen achterhalen uit 1900! Maar zij hebben niet het archief van de kinderen die in Roermond en Swalmen zaten, en weten ook niet waar dat archief gebleven is. Mochten jullie meer te weten komen over het archief van de kinderen die in Roermond hebben gezeten, dan hoor ik dat ook graag!

Ik heb vandaag een mailtje weggestuurd naar iemand in Simpelveld om eens te kijken waar het archief is gebleven van het klooster. Een ding kan ik je wel zeggen over gegevens van het klooster als weeshuis hangt een grote sluier van geheim. Zo kan ik bijvoorbeeld de huwelijksdatum van mijn opa nergens te pakken krijgen. Als ik bericht krijg uit Simpelveld zullen we samen de jacht nog eens openen OK.