Misdienaars leeftijd

Misdienaars leeftijd

Gezien de laatste ontwikkelingen rond de miljarden die nu dagelijks aan noodfondsen Europa doorvliegen, is terecht de beweging ‘occupy wallstreet’ ontstaan. Mea Culpa had voorgesteld om ooit een kerkplein te bezetten en hadden wij een voorschotje kunnen nemen op de woede die nu eindelijk boven komt over de elite en haar rijkdom. De kerk maakt deel uit van deze elite, is een rijk, corrupt systeem dat mensen onderdrukt, en haar armoede preken helpt niemand behalve hunzelf. Misschien heeft het kortstondig (de bevrijdingstheologie) in Zuid-Amerika kunnen existeren, alleen is daar door pope JP 2 flink op af gegeven. ‘We doen niet aan politiek’, ja ja dat gold niet voor Polen.

Dwarsligger heeft een punt; geld en notabelen genoeg bij het meldpunt, dat echt een andere naam moet bedenken anders doen wij het voor hun. Een ander argument wat naar voren werd gebracht is het creationisme van mevr Karla Peijs, betekent zoveel als de technocratisering van God maar wuift de angst weg dat God nooit bestaan heeft en ook nooit zal bestaan. Alhoewel….

Los van de kerk

Oud-minister Karla Peijs (CDA) is de bestuursvoorzitter van het nieuwe meldpunt voor seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Het meldpunt, voorheen Hulp & Recht, staat los van de kerk, heeft een nieuw bestuur en statuten en gaat nu officieel van start.

Dat heeft de woordvoerder van het misbruikmeldpunt donderdag laten weten. Het meldpunt heet voluit Stichting Beheer & Toezicht i.z. Seksueel Misbruik in de R.-K. Kerk in Nederland. (einde quote anp)

Karla Peijs: “Slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke kerk hebben heel lang letterlijk geen verhaal kunnen halen. De nieuwe organisatie brengt daar nu voortvarend verandering in en ik ben blij daar leiding aan te kunnen geven”.

Welkom Karla, wij blijven dit verhaal natuurlijk niet eeuwig vertellen, los van de naam die lekker bekt: Stichting Beheer & Toezicht i.z. Seksueel Misbruik in de R.-K. Kerk in Nederland, wordt het fysieke geweld, psychisch misbruik ter zijde geschoven. Is er beheer en toezicht? Zou U dat enigszins kunnen toelichten, concretiseren. Waar gaat u toezicht houden? Bij die arme slachtoffertjes of gaat u eens bij de daders kijken??

‘Los van de kerk’, maar op het einde beslist de bisschop of een zaak wordt toegekend. Mens ga iets anders doen.