Rolduc

Oud-bisschop Jo Gijsen moet hebben geweten van seksueel misbruik dat plaatsvond binnen het kleinseminarie Rolduc in Roermond.

Het misbruik zou begin jaren zestig zijn gepleegd door de destijds populaire geschiedenisleraar Fons Timmermans, die inmiddels is overleden. Dat zegt een slachtoffer van seksueel misbruik in het boek Rolduc – de laatste dagen van een kleinseminarie van journalist en theoloog Twan Geurts, dat vrijdag verschijnt.

De man werd als 12-jarige gymnasiumleerling herhaaldelijk misbruikt door de pedofiele priester.

Beelden van Rolduc in het clipje ‘Answer me’ stammen uit ’53-’54. In het begin ziet u Dhr. Penders (aan de bel) destijds onderprefect van Klein Rolduc en leunend bij het zwembad ziet u dhr. Slangen, onderprefect groot Rolduc. ‘Answer me’ is mijn eerste liedje wat ik schreef toen ik van internaat kwam en werd onlangs op National American radio uitgezonden.

Op 12 maart 2010 kregen wij de volgende mail: die wij op 31 maart 2011 hebben gepubliceerd en vandaag nieuws is!

Heb bij -Hulp en Recht- melding gemaakt van misbruik van mij op Klein Seminarie Rolduc tussen 1962 en 1968.
Dit seksuele misbruik vond bijna dagelijks plaats. Steeds door dezelfde leraar/priester/biechtvader.
Hij is inmiddels gestorven.
Heb de beerput steeds zoveel mogelijk dicht proberen te houden. Na alle publicaties van de laatste tijd kan dat niet meer.
Ook ik heb enorm mijn twijfels of een door de kerk opgerichte commissie de juiste is om nu eindelijk eens schoon schip te maken.
Veel sterkte met je aktie.
Groet van YT

Hulp en recht wist al begin vorig jaar van Timmermans, Deetman kreeg alle klachten doorgestuurd dus bij de eind-rapportage kan dit in ieder geval al niet meer fout gaan.

Méér ‘oud’ nieuws van Gijsen vind u in het boek: ‘De verscheurde katholieken’ uit 1985 van H. Haenen en gaat over de dogma’s en het terreurbewind van bisschop Gijsen. (http://web.mac.com/persbureauhaenen/Persbureau_Haenen/Katholieken.html)