Nest Opwekking

missaalDe ruim 50.000 christenen die jaarlijks de pinksterconferentie Opwekking op het festivalterrein in het Flevolandse Biddinghuizen bezoeken, veroorzaken geluidsoverlast in het broedseizoen van vogels.

Dat stelt althans de milieugroep Dronten.

Omdat de geldende geluidsnormen ”enorm” zouden worden overschreden, heeft de milieugroep bij de gemeente bezwaar ingediend tegen de vergunning voor het christelijke feest dat wordt gehouden nabij een natuurgebied. De lokroep van de mannetjesvogel zou onder meer door het gezang van de bezoekers niet door het vrouwtje worden gehoord. Ook zouden al broedende vogels van hun nesten worden weggejaagd.

Reactie MCU: Logisch, de priesterlijke lokroepen werden ook nooit gehoord vanwege totale ontluistering toonszuiverheid clerici. Op Bleijerheide kon niemand zingen behalve broeder Lebuinus maar die dacht daarbij steeds aan mooie jongens. Er werd op het jongenspensionaat niet alleen valsheid in geschrifte gepleegd maar iedere noot vals is echt van een andere franciscaanse orde. Als misdienaar moest je kunnen doorbijten, dat was een vereiste om jezelf tandenknarsend de mis door te slepen wanneer geantwoord werd in even onverstaanbaar lokgeroep, verscheurde keelklank gerochel die over het missaal werden uitgestoten. Voor de pinksterconferentie geen vrolijke nest Opwekking, dus eerst maar eens goed gaan luisteren hoe de dieren het doen.