Nieuwe onderzoeksvragen

Nieuwe onderzoeksvragen?!

Vanmiddag, tweede paasdag2012, Anita afgezet bij een vriendin in Ochten.

Vanuit Rhenen de Rijnbrug over, de radio stond aan en het nieuws van 1 uur werd aangekondigd.

Er werd bericht over de emotionele herdenking in Alphen aan de Rijn, waar precies een jaar geleden een totaal gestoorde idioot een bloedbad aanrichtte.

Direct hierna de berichtgeving over kardinaal Eijk, hij heeft een beeld onthult als “ herdenkingsmonument”  tegen kindermisbruik “ in  het algemeen” , dus niet alleen binnen de rooms katholieke kerk.

THE BLOODY LIMIT een maria-beeld ,nota bene, met daaronder spelende kinderen, ik zag de walging op het gezicht van Anita,  “ ze leren het nooit af, maar dat is ook het enige wat ze hebben” zei Anita met een verbeten gezicht! Inmiddels in de Betuwe aangekomen, langs Opheusden en Kesteren. Plaatsen die onderdeel uitmaken van de zogenaamde “ bijbelbelt” onderdeel van een streng protestants-christelijk gebied die als een riem van oost naar west door midden Nederland loopt.  Ook hier voert angst dwang en repressie de boventoon en ook hier….. ??!! In Ochten aangekomen kom ik vervolgens tot twee interessante onderzoeksvragen voor de nieuw te vormen onderzoekscommissie (wat die gaat er zeker komen na 18-04!!)

 

 1. “ Zijn er causale verbanden (directe oorzaken) en precondities (indirecte oorzaken) met het aanhangen van een (orthodoxe) geloofsovertuiging, waar er veel moeten is, weinig eigen verantwoording wordt verlangt (-“ zalig zij de simpele der geest” )  er veelal hiërarchische machtsverhoudingen zijn (ik ben vromer dan jij!!!)”  en dan;

 

Misbruik, in de ruimste zin van het woord.

 

 1. Hoeveel zwemleraren, voetbaltrainers, artsen en kinderverzorger(ster)s die “ de fout”  zijn ingegaan hadden een direct verband of een verleden met “ streng orthodoxe” religieuze instellingen?

De uitkomst zou wel eens verassend kunnen zijn!! – denk er eens over na.

Mea Culpa Media.

Willem Bosch (echtgenoot van Anita)

4 gedachten over “Nieuwe onderzoeksvragen”

 1. Dank je wel, Ed.
  Zowel voor je tijd en energie als voor het nemen van de verantwoordelijkheid om deze ellende met gebruik making van het internet te kunnen stoppen!

  Ik krijg zojuist een scan toegestuurd.
  Ik zal het er nu meteen bij mij opzetten, waarmee de brontekst dus wel op internet staat.
  Vanaf nu is dat stukje van het geweld dat heel wat verder gaat dan alleen Schafraad cs. of alleen over Bleyerheide dus opgelost.

  Nogmaals mijn dank (en waardering voor je fatsoen en je hersens!)

  Jane 😉

 2. @Crispina

  Het gehele interview staat op pag. 2 en 3 in De Limburger en het Limburgs Dagblad, maar alleen in de papieren versie van dinsdag 10-04-2012.

  Daarom is het op internet niet compleet te vinden, de tekst is identiek met de jouwe overigens.

Reacties zijn gesloten.