Nieuwe onderzoeksvragen

Nieuwe onderzoeksvragen?!

Vanmiddag, tweede paasdag2012, Anita afgezet bij een vriendin in Ochten.

Vanuit Rhenen de Rijnbrug over, de radio stond aan en het nieuws van 1 uur werd aangekondigd.

Er werd bericht over de emotionele herdenking in Alphen aan de Rijn, waar precies een jaar geleden een totaal gestoorde idioot een bloedbad aanrichtte.

Direct hierna de berichtgeving over kardinaal Eijk, hij heeft een beeld onthult als “ herdenkingsmonument”  tegen kindermisbruik “ in  het algemeen” , dus niet alleen binnen de rooms katholieke kerk.

THE BLOODY LIMIT een maria-beeld ,nota bene, met daaronder spelende kinderen, ik zag de walging op het gezicht van Anita,  “ ze leren het nooit af, maar dat is ook het enige wat ze hebben” zei Anita met een verbeten gezicht! Inmiddels in de Betuwe aangekomen, langs Opheusden en Kesteren. Plaatsen die onderdeel uitmaken van de zogenaamde “ bijbelbelt” onderdeel van een streng protestants-christelijk gebied die als een riem van oost naar west door midden Nederland loopt.  Ook hier voert angst dwang en repressie de boventoon en ook hier….. ??!! In Ochten aangekomen kom ik vervolgens tot twee interessante onderzoeksvragen voor de nieuw te vormen onderzoekscommissie (wat die gaat er zeker komen na 18-04!!)

 

  1. “ Zijn er causale verbanden (directe oorzaken) en precondities (indirecte oorzaken) met het aanhangen van een (orthodoxe) geloofsovertuiging, waar er veel moeten is, weinig eigen verantwoording wordt verlangt (-“ zalig zij de simpele der geest” )  er veelal hiërarchische machtsverhoudingen zijn (ik ben vromer dan jij!!!)”  en dan;

 

Misbruik, in de ruimste zin van het woord.

 

  1. Hoeveel zwemleraren, voetbaltrainers, artsen en kinderverzorger(ster)s die “ de fout”  zijn ingegaan hadden een direct verband of een verleden met “ streng orthodoxe” religieuze instellingen?

De uitkomst zou wel eens verassend kunnen zijn!! – denk er eens over na.

Mea Culpa Media.

Willem Bosch (echtgenoot van Anita)