Normen en waarden prullenbak

uitglijer
uitglijer

Ik betuig spijt aan de jongedame die hiervan aangifte heeft gedaan

Eeuwit Klink

Klink wordt ervan beschuldigd dat hij in de maanden april en mei van 2015 diverse ontuchtige handelingen heeft gepleegd met het 16-jarige meisje. Hij zou daarbij misbruik hebben gemaakt van overwicht door het grote leeftijdsverschil en van zijn functie als fractievoorzitter.

Hoewel Klink bij zijn vorige werkgever, de politie, een terugkeergarantie had, maakte hij daar geen gebruik van. Klink werd in augustus vorig jaar wethouder nadat de Gorcumse coalitie uit elkaar viel en het CDA een plek kreeg in het nieuwe college.

Regiezitting
De rechtszaak vrijdag voor de meervoudige kamer in Rotterdam is een zogenoemde regiezitting en wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Het openbaar ministerie en de verdediging bespreken daar of er nog onderzoekswensen zijn voordat de zaak inhoudelijk voorkomt.

Klink in een reactie op de aanklacht: ,,Het is waar dat er begin 2016 aangifte is gedaan van een situatie uit de periode omstreeks mei 2015. Het is zo dat het Openbaar Ministerie mij ervan verdenkt dat ik destijds een strafbaar feit heb gepleegd in de omgang met een persoon die de leeftijd van 18 jaar nog niet had bereikt. Het is aan de rechter om te beoordelen of dit strafbaar is. Daarom zal ik tegenover de rechter volledige openheid van zaken geven. Ik erken dat er in de aangegeven periode een situatie is ontstaan die niet past binnen de normen en waarden waarmee ik ben opgevoed en waarmee ik en mijn gezin willen leven. Ook is duidelijk dat die situatie niet strookt met de normen en waarden van de politieke partij die ik vertegenwoordigde in Gorinchem. Ik betuig daarom spijt aan de jongedame die hiervan aangifte heeft gedaan en andere betrokkenen die ik schade heb berokkend of heb gekwetst.”

Lees ook bijgaande link: https://www.pressreader.com/netherlands/de-telegraaf/20161123/281792808624613