O-JEEE, Koopzondag in Rhenen.

Er is beweging in de tweede kamer, een wetsvoorstel uit 1953 betreft de “ Zondagsrust”  staat ter discussie, voor de middag “ geen activiteiten in gemeenten om de kerkgang ongestoord plaats te kunnen laten vinden”  was het doel van deze wet in die tijd. 

Niet alleen onder de rivieren is het conservatieve christendom nog actief, ook boven de rivieren hebben bepaalde fundamentalistische christelijke clubjes nog heel veel macht, lees mee en huiver;

 

In ons mooie Rhenen (op de Utrechtse Heuvelrug) zijn er in de afgelopen maanden een aantal “ proef-koop-zondagen” geweest, de winkeliers die dit voorstonden mochten op zondag (jawel na 13.00 uur) hun deuren openen.

En wat blijkt?, HORDEN fanatieke reformatorische medemensen trekken de stad in en intimideren de niets vermoedende middenstanders met uitroepen als; “ DE TOORN VAN GOD ZAL OP U NEDER-DALEN” ………etc etc!, een aantal winkeliers hangen A-4 tjes op hun deur met de mededeling “ Onze winkel is as. koop-zondag GESLOTEN”.

Wooouw, het mechanisme deed mij denken aan……… 1938……..Duitsland, vult u zelf verder maar in! 

Aan staande zondag is er weer koopzondag en kerstmarkt in Rhenen, zelfs een grote landelijk bekende supermarkt opent dan haar deuren in deze prachtige stad. 

 Rhenen: de ” Grebb”

Benieuwd wat het gaat worden, ik ben in de stad, en zal deze “ muitende” oer- conservatieve medemensen aanspreken op het feit dat alleen hun “ de kerkgang” op zondag is toegestaan (en jawel ALLEEN LOPEND!) dus wat doen jullie hier

Komen ze dan met de “ missionarisrol, “ het bekeren”  van de “ ongelovigen”, dan hebben we een goede dialoog (tot op zekere hoogte natuurlijk). 

Het moet (ook) afgelopen zijn met dit ongewenste gedrag van deze minderheidsgroep in ons land- vrienden-, EINDE SPEELKWARTIER, ook voor u. 

We gaan het meemaken, zeker en vast! 

Nogmaals NIETS TEGEN EEN IEDERS INDIVIDUEEL GELOOF, daarin staat een ieder vanzelfsprekend vrij in onze parlementaire democratie, alleen de manier waarop, angst dwang en repressie als uitgangspunt dat is mi. anno 2012 maatschappelijk al lang geen acceptabel “ middel” meer. 

We hebben er vanuit het verleden genoeg ellende van gezien- en nu nog…..toch

Mea Culpa United Media, 

Willem Bosch (echtgenoot van Anita) 

LEES LEER EN HANDEL, de weg naar verzoening……… NIETS IS ONMOGELIJK VOOR HEN DIE WILLEN……..NIETS.

3 gedachten over “O-JEEE, Koopzondag in Rhenen.”

  1. Ja, nu je het zegt, werd er in 1938 op enige afstand van de middeleeuwse burcht De Horst op de Grebbeberg niet twee gouden halsringen en de schakel van een halsketting uit het Neder Rijngebied gevonden? En was die halsring niet het belangrijkste teken van macht voor inheemse leiders, vergelijkbaar met de tegenwoordige ambtsketen?

Reacties zijn gesloten.