Onbekend bewijs

Onbekend bewijs??? Dan moet je bij het Vaticaan zijn. Al jaren houd het Vaticaan de kaken stijf op elkaar wanneer haar broeders en zusters hun geheime, heilig gedrag in een heel oude doofpot in en door elkaar husselen. Het Vaticaan gaat bewijsmateriaal in een veertig jaar oude vermissingzaak overhandigen aan het openbaar ministerie van Rome. Wow? De zaak gaat over de destijds 15-jarige Emanuela Orlandi, die niet terugkeerde na dwarsfluitles in Rome.

CNN meldt dat de openbaar aanklager van Vaticaanstad heeft gezegd dat het gaat om bewijsmateriaal “dat verdere overweging verdient”??? De bewijsstukken zijn afkomstig uit verschillende instellingen in Vaticaanstad??? Ook zijn er gesprekken gevoerd met medewerkers die destijds op hoge posities in het Vaticaan werkten????

Het is weer onbekend om wat voor bewijs het gaat en / of het bewijs nieuw is???? Dit is raadselachtig, even schunnig als het vooruitschuiven van problemen door de club van Rutte. Ook deze kwestie van Emanuela Orlandi komt om de zoveel jaren terug in ons collectief geheugen nieuws?? Is het wel ‘nieuws’?

Deetman zou ooit naar ‘de doofpot’ kijken?? Kijken, nou kijk lekker rustig maar hou ieder bewijs binnen kerkelijke muren. De hele Deetman commissie was een grote doofpot omleiding van het werkelijke probleem, een handige omleiding van criminele activiteiten door leden van de kerk zelf ..en kunnen we weer niks bewijzen! Het onbekend bewijsmateriaal is in handen van het Vaticaan en de kerk (en overheid) zal niks openbaren al sinds 1983 wordt er gebakkeleid over Emanuela en jullie weten…het is verjaard.

Wij zijn tijdens ons klokkenleiderschap van Mea Culpa (MCU) vaker geconfronteerd met advocaten die ons wilden aanzetten tot het indienen van een klacht. Een gotspe want de rechter zal het uiteindelijk afwijzen (wegens dezelfde verjaring) en wij ‘mea culpianen’, stichting de proces kosten moeten betalen, en lekker failliet gaan.

Volgens het Sociaal cultureel planbureau, krijgt de overheid een dikke reprimande en beter zou moeten luisteren naar mensen (vooral tijdens het corona beleid) bij de NOS (= de overheid) nog weinig commentaar over de dividend (aandeelhouders uitbetalingen) blijkt een miljarden roof,  doch niemand luistert en zeker de overheid, gelijk de kerk (de patronen zijn nauwelijks verschillend) want op het hoogste niveau wordt scheiding van kerk en staat liever niet nageleefd want ze weten teveel van elkaar.

Netflix

De vermissing van Orlandi, de dochter van een vooraanstaande medewerker van het Vaticaan, houdt de gemoederen in Italië al tientallen jaren bezig. Zo werd er in 2018 nog onderzoek gedaan naar botten, die door bouwvakkers in een gebouw van het Vaticaan waren gevonden. Ook werden er in 2019 na een tip graven geopend in het Vaticaan om te kijken of haar lichaam daar lag. Allemaal zonder resultaat.

Recent kwam de zaak uit 1983 opnieuw in de belangstelling door een Netflix-documentaire. In Vatican Girl, zoals de documentaire heet, worden verschillende theorieën belicht. De ene theorie is geloofwaardiger dan de andere, maar veel wijst erop dat hooggeplaatste personen in het Vaticaan betrokken zijn bij haar verdwijning.

Naar aanleiding van de documentaire werd begin dit jaar het onderzoek officieel heropend. In april sprak de broer van Orlandi vijf uur lang met de aanklager van het Vaticaan. De advocaat van Orlandi zei na het gesprek dat de “openheid van het Vaticaan en de vastberadenheid van de paus absoluut positief waren”.