Liegen en lachen (reservatio mentalis)

Zijn de RKK misbruik zaken weer terug in het nieuws nu er weer per ongeluk gelogen is…

Is het ‘per ongeluk’? In Duitsland hebben justitie en politie verschillende panden van het aartsbisdom Keulen doorzocht in verband met een grote misbruikzaak. Het Duitse Openbaar Ministerie doet strafrechtelijk onderzoek tegen de Keulse kardinaal en aartsbisschop Rainer Woelki. Aanklagers bekijken of hij onder ede heeft gelogen over zijn kennis van seksueel misbruik binnen de kerk. De kerk vind dat je wel mag liegen tegenover wereldse machten maar niet tegen God die alleen weet hoe dat af te handelen.

De zaak kwam aan het rollen na een getuigenis van een voormalig medewerkster van het aartsbisdom. Die vertelde vorig jaar in een interview dat zij in 2015 een lijst met misbruikzaken had opgesteld voor de kardinaal. Daarop stonden veertien namen van verdachten, waaronder die van de vooraanstaande geestelijke Winfried Pilz.

Woelki verklaarde onder ede dat hij pas in juni vorig jaar hoorde over de verdenkingen tegen Pilz. Als de getuigenis van de medewerker klopt, zou hij dus meineed hebben gepleegd. Woelki heeft alle beschuldigingen tegengesproken. Oude leugen techniek  van onze overleden kardinaal Simonis….juist wir haben es nicht….

en nog steeds maar nu in het land van herkomst.