Ontwaken op Pinkpop

De 34-jarige man uit Heerlen, die wordt verdacht van de aanrijding van maandag in Landgraaf, is vrijdag vrijgelaten en nog steeds wordt zijn naam niet genoemd. Wel kwam vrij snel de vader van de jongen in de media met uitlatingen over een niet drinkende zoon! Bij de aanrijding na Pinkpop viel één dode en raakten drie mensen zwaargewond. Na geruzie over wiens schuld (mea culpa) ging het al snel over de hekken en de duisternis. Ze kijken wel heel erg naar de regels en de borden maar kun je die wel zien in het duister? Volgens andere bezoekers was het niet meer duister en schemerde het al. Die ochtend werd het licht rond 5.22 in Heerlen. Het dodelijk ongeluk gebeurde rond 4.00 uur ’s nachts. Dus duisternis, licht zoals de politie en media aanvankelijk beweerden….wat was het nou…al een beetje licht?

Uiteraard hoeft de verdachte niet zijn volledige naam in de krant te lezen maar hier is door het OM een aparte procedure ingesteld, die mij als typisch Limburgs voorkomt.

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt vrijdag dat het geen aanwijzingen heeft dat de man opzettelijk op de groep mensen is ingereden.

Wat wel gebeurd is blijft in Limburg altijd een beetje schimmig en op den duur onbekend, geen journalist die er kritisch naar vraagt want media en OM kennen elkaar, en doen niet moeilijk. Deze fanfare cultuur is ons eigen, achter de fanfare / troepen aanlopen, kleppen op, zo was het met het seksueel geweld in de vijftiger / zestiger / zeventiger jaren in internaten en blijft dit aan ons cultuurtje kleven.

De man blijft wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval. Uit onderzoek blijkt dat de man niet had gedronken. Het is nog niet duidelijk of hij verdovende middelen had gebruikt. De verdachte is podium bouwer en heeft dus vaker te maken gehad met dit soort festivals. Hij weet van de lossigheid en de chaos rond de festival terreinen en toch rijd hij mensen aan, 1 dode en drie zwaar gewonden.

De Mens(hegger)weg verliest zijn menselijke gedaante, waar de slachtoffers gedeeltelijk op zaten, gold een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Er stonden verkeersborden die de maximumsnelheid aangaven!!?? Tijdens het festival was de weg maar beperkt toegankelijk, maar nooit helemaal afgesloten om een nabijgelegen bedrijventerrein bereikbaar te houden. Ook informatie over de snelheid waarmee verdachte de Mensheggerweg is ingereden is niets bekend. Lekker vaag hoor en by the way, ik ben uiteraard vaker als bezoeker op Pinkpop geweest en iedereen weet dat er een weekend lang een gevoel van vrijheid en ontspannenheid ontstaat. Wie is er mogelijk niet stoned of dronken of slentert gewoon wat rond in het gebied dat drie dagen lang door en voor jongeren gevierd kan worden, en dan moet camping B nog wakker worden…ontwaken….jongeren worden steeds heftiger wakker.