Opgelucht met een verhaal

De medewerker van kinderopvang in De Bilt, Bart C., zal een bekentenis afleggen inzake alle zeven gevallen van ontucht en een schennispleging. De 28-jarige man heeft de meisjes onzedelijke handelingen bij hem hebben laten uitvoeren tijdens zijn werk als pedagogisch medewerker. Bisschop Wiertz had gelijk, het zijn vliegen je kunt er naar slaan maar ze komen steeds terug….les mouches (een keer flink meppen kan helpen).

 .
”Ik neem mijn verantwoordelijkheid en ben opgelucht dat ik mijn verhaal kan gaan vertellen tegen de politie. Ik wil zo wat onrust wegnemen bij de ouders en in de maatschappij en enkele nuances aanbrengen”, zei de verdachte dinsdag tijdens de eerste korte zitting in zijn strafzaak.
.
Typisch een verhaal van een zeer manipulatieve, narcistische pedofiel, die zich opgelucht voelt (met een verhaal) en dat hij de verantwoordelijkheid neemt (welke precies??), vervolgens de details verfomfaaien en het slachtoffer gaan uithangen. In Nederland zijn ze gevoelig voor slappe verhalen, hoor. Sociaal-psycholoog Erich Fromm beschreef de term “malignant narcissism” voor het eerst in 1964. Hij beschreef deze persoonlijkheidsstoornis als een ‘ernstige mentale stoornis’, de ’kwintessens van kwaadaardigheid’, ‘de zwaarst mogelijke pathologie’.

Zijn advocaat Chris Hesen vertelde na afloop dat Bart C. tot dusver de ontucht met twee meisjes heeft toegegeven en een vergelijkbare verklaring wil afleggen over de meest recente beschuldigingen (doe het rustig aan jongen dat lucht op)!

De officier van justitie beschuldigt de ex-medewerker van een buitenschoolse opvang van ontucht met in totaal zeven meisjes in de leeftijd tussen vier en tien jaar, plus het tonen van zijn geslachtsdeel aan een achtste slachtoffer. Pedagogie / demagogie!