De fatsoensrakkertjes

Vloeken, vergaderen met vieze woorden is goed, ik deed het gisteren, praten over seks zonder een sexist te zijn, tenminste dat hoop ik dan maar in dit gladde fatsoensparadijs waar je zomaar kunt uitglijden over een geëmancipeerde mens-aap perceptie. Ik deed het niet met opzet en ook niet om te shockeren terwijl meestal religieuze motieven een rol spelen in het vermijden van ‘dirty words’ in ons uitermate keurig Calvinistisch fatsoenslandje. Het floepte er uit, het ging over TV programma’s (0ver seks) dat ik onlangs gezien had. Nu is de samenstelling van deze vergadering nogal teer en delicaat wanneer het op seksueel getinte onderwerpen overgaat, wij houden daar rekening mee! Ik zelf ben de laatste dertig / veertig jaar opgegroeid tussen de mobs, de rockers, de hippies, kunstenaars en wat toen grensverleggend moest zijn, de seksueel revolutie, wordt nu afgeklopt door de #metoo lynch mobs, de intimidaties, die overigens toen niet konden en nog steeds niet kunnen maar ik hou wel van de losheid, de plagerige opstootjes, fysiek contact, het flirten en het openlijk uiting geven aan gevoelens. Een manier om juist extremer, grens overschrijdend gedrag te voorkomen. Het clean, keurig, nep-gedrag, is desastreus voor de zenuwen, gelachen wordt er amper, iedereen zit enorm zijn best te doen om veel punten te scoren in de media om de mr. wonderful titel van het jaar binnen te slepen.

Nadya (Tolokonnikova) (die van Pussy Riot) sprak ik onlangs hier op de Maastrichtse universiteit terwijl zij handtekening uitdeelde kon ik met haar praten over mijn reizen naar Rusland, de documentaires ‘Wodkalinka’ en ‘Fishing for Amber’, over vrouwenkwesties en orthodoxie toen een Mexicaanse studente Nadya om een handtekening vroeg voor haar vriend in Mexico. Ik stond precies tussen hun en terwijl zij aan een tafeltje iets krabbelde en het vervolgens overhandigde, zei Nadya: ‘by the way this is a vagina’, wees op het papier waar handtekening plus John Lennon achtige tekening stond van een vagina.  De Mexicaanse liep verbaasd weg en ik moest enorm lachen voor dit ‘opstootje’. Nadya die in een punk lied scandeert ‘dood aan de seksisten’ provoceert met een tekening van een vagina. Eerlijk gezegd had ik hem het liefst willen kopen en boven mijn bed willen hangen.

Gerardus had zich eerst ook flink uitgeleefd voor hij in het heiligdom werd opgenomen (zijn ogen staan een beetje geil toch).

Ik zal wel niet meer op vergaderingen worden uitgenodigd vanaf nu. Prima!