Christelijk nep-nieuws

Alle berichten rond het drama van de MH17 moeten kloppen en niet geconstrueerd dan wel opgetuigd worden door welk Tweede kamer lid dan ook.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft in mei van dit jaar op een bijeenkomst over de MH17-ramp met nabestaanden een nepgetuige laten spreken. De tekst die de man sprak zou door Omtzigt zijn geschreven.

Dat meldt NRC zaterdag. De krant beschikt over sms-verkeer en geluidsopnames waaruit blijkt dat het om een nepgetuige gaat, en dat Omtzigt hem twijfel liet zaaien over de toedracht van de ramp.

Ooggetuige

Uit het sms-verkeer waarover NRC beschikt blijkt dat Omtzigt voor de lezing uitgebreid met de Oekraïner sprak, en dat hij ‘kernpunten’ zou hebben gegeven die de tolk bij zijn verhaal moest uitspreken. Zo zou Omtzigt in de ‘briefing’ hebben aangegeven dat de man moest doen alshof hij het neerstorten zelf had gezien.

Want dat was niet het geval. De ‘getuige’ verbleef op de dag van de vliegramp in werkelijkheid in een andere regio in Oekraïne. Alleen zijn vrouw zou het vliegtuig hebben zien neerstorten. Ook zou het CDA-kamerlid geweten hebben dat de man al was gehoord door het Nederlandse onderzoeksteam, maar liet hij dit op de bijeenkomst niet blijken.

Bertje ontkennen!

(reactie MCU Bert Smeets) Maf, alle berichten rond het drama van de MH17 moeten kloppen en niet geconstrueerd dan wel opgetuigd worden door welk Tweede kamer lid dan ook. Echter Pieter Omzigt heb ik gesproken op een van de hoorzittingen seksueel misbruik in de Tweede kamer. Na de hoorzitting heb ik apart met Pieter Omzigt gesproken en Pieter vertrouwde mij toe dat hij toen (2012 met Ratzinger als Paus) in het Vaticaan op zijn vingers was getikt over de dreigende openheid rond het seksueel misbruik. In Nederland waren verwoede pogingen gedaan om de doofpot te dempen met het Deetman onderzoek. Omtzigt erkende druk van het Vaticaan en ik briefde dat door aan een journaliste van EenVandaag. Zij nam vervolgens contact op met Omzigt om te checken of dit bericht klopte. Omtzigt ontkende uiteraard want transparantie was heel even het toverwoord in de Tweede kamer, met Omzigt verdween de waarheid achter de Europese / Italiaans / Vaticaanse staatsgodsdienst: het katholicisme.