Oproep

Aan het bestuur of verantwoordelijke van 

parochies, christelijke 
basisgemeenschappen, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, jeugdbewegingen, sociale organisaties e.a.,
Graag leggen wij u onderstaande mededeling voor. Wij zijn niet direct van zin een petitie te organiseren. Veeleer doen wij een oproep naar levende christelijke gemeenschappen die tijdens een van hun (zondag-) samenkomsten of vergadering zelf een initiatief nemen als zij onderstaande zorg delen (liefst nog in februari 2013).
Als Werkgroep Mensenrechten in de Kerk stellen wij voor dat u als verantwoordelijke (liefst samen met een betrokken achterban) aan de opvolger van kardinaal Danneels, nl. aartsbisschop Léonard vraagt actie te ondernemen zodat hij mgr. Danneels oplegt niet naar het conclaaf te gaan… uit respect voor slachtoffers van zijn jarenlang ontkennend en verdoezelend beleid inzake de problematiek van seksueel misbruik in de kerk en omdat hij niet langer moreel gezag uitstraalt.
Voor de werkgroep Mensenrechten in de Kerk
Rik Devillé
054/24.50.80
adressen van de aartsbisschop:
Mgr. Leonard, Wollemarkt 15, 2800 Mechelen
of
 of via meaculpaunited@gmail.com

One thought to “Oproep”

  1. Rik, ter aanvulling omdat het seksueel misbruik in de Kerk niet slechts een aangelegenheid is van christenen, waarom bij je voorstel adresering niet het woord “christelijke” schrappen? Je hoeft tenslotte geen christen te zijn om het geloof van een ander te accepteren/respecteren en gelovigen daarop aan te spreken

Reacties zijn gesloten.