Poppenkast

Onderstaand bericht werd geplaatst op 30 januari 2012. In verband met actualiteit IS / Jihad / Sharia (in Duitsland wordt door zelf ingestelde Sharia politie in Wupertal gepatrouilleerd) http://www.spiegel.de/politik/deutschland/scharia-polizei-in-wuppertal-de-maiziere-gegen-islamisten-a-990175.html….plus….artikel / reacties Crispina

nogmaals ons standpunt dat reeds passé is (we nemen ons verlies maar ook toen al waren de kaarten geschud). Of leert deze procedure ons toch iets???

Mea Culpa United is verheugd dat de tweede kamer, zo kort na de hoorzitting van de vaste Kamercommissie voor veiligheid en justitie, het plenaire debat betreft het misbruik in de rooms katholieke kerk op de agenda heeft gezet in de vergadering van 31 januari 2012.

Een aantal partijen hebben reeds een uitgesproken standpunt geformuleerd een aantal partijen twijfelen of nemen een afwachtende houding aan.

Mea Culpa United wil deze “ twijfelaars” er met klem op wijzen dat deze vergadering voor veel overlevers van uitzonderlijk belang is, decennia/eeuwen lang heeft het instituut RKK haar gang kunnen gaan in onze rechtstaat met alle desastreuze gevolgen van dien. Zelfs aartsbisschop Eijk heeft u tijdens de laatste hoorzitting nog vol overtuiging uitgelegd dat plegers van misdaden volgens de RKK procedures zullen worden behandeld.

Uiteindelijk komt een zaak bij de “ Congregatie voor de Geloofsleer” in Rome, deze Congregatie bepaalt of een zaak wordt overgedragen aan justitie.

Het pontificaat acteert nog steeds autonoom in onze parlementaire democratie met haar eigen wetten en regels ONBEGRIJPELIJK voor veel overlevers.

Nogmaals Mea Culpa United is niet tegen een geloof of wat voor levensbeschouwing dan ook.  Waar wij wel op tegen zijn is dat onder het mom van scheiding tussen kerk en staat instituties zonder onafhankelijk toezicht hun gang kunnen gaan en democratische regels en wetten kunnen negeren.

Ons pleidooi is helder: stem voor een vervolgonderzoek/ parlementaire enquête.

Leven wij in de kerkstraat (jihadstraat) of in een rechtstaat!

3 gedachten over “Poppenkast”

 1. er kwamen van hogerhand wereldwijd dwingende hiërarchische instrukties, aan U of er hier sprake is van een criminele organisatie

  onlangs door advocaten omschreven als “de blauwdruk voor ontkenning en misleiding betreffende geestelijken die beticht worden van misbruik…”

  als kardinaal zag Ratzinger toe op strenge naleving dezer instrukties

  van wie:
  http://www.vatican.va/

  aan wie:
  http://www.vatican.va/resources/resources_crimen-sollicitationis-1962_en.html

  betreffende:
  http://www.amnesty.ie/news/abuse-children-irish-institutions-amounted-torture

 2. Bert ik hoef het niet te zeggen jou want jij laat je zeker HOREN.
  Ik sta achter jou en MEA CULPA.

Reacties zijn gesloten.