Oproep

Vandaag zijn wij naar het congres van Commissie Samson in Noordwijkerhout geweest. Wij dachten dat er gepraat zou worden over oplossingen, helaas was dit niet het geval. De meeste mensen die het congres bijwoonden weten niet hoe ze dit moeten oplossen, ze bedoelen het allemaal goed maar werken niet samen. Ze blijven met het oude komen terwijl er iets nieuws moet komen. Na maandag is er genoeg bewijs dat het oude niet werkt!

De diverse organisaties die het congres vandaag bij woonden hebben het over verbeteringen die moeten plaats vinden maar diezelfde organisaties erkennen hun fouten niet. Er word ingewikkeld gepraat over allerlei uitslagen van onderzoeken maar hoe men het op moet lossen blijkt een lastig probleem. De commissie Rouvoet is samengesteld, meneer Rouvoet is aangewezen om veranderingen in te brengen bij organisaties als jeugdzorg maar hoe wil hij dat gaan doen? Daarnaast wie gaat ons, de slachtoffers die melding hebben gedaan, helpen?

Na vandaag is het een feit, de overheid en de personen die aangewezen zijn om iets te doen aan de constateringen uit het rapport van commissie samson weten nog niet hoe dit in te vullen. Naar ons idee wordt het tijd dat wij als slachtoffer gaan meehelpen met oplossingen vinden voor dit probleem. Wij zijn overigens ervaringsdeskundigen

Het is naar ons idee van belang dat wij als slachtoffer gaan samenwerken want samen staan we sterker! 26 oktober staat voor de bewindslieden van Zanten en Opstelten gereserveerd om slachtoffers te horen! Als u hier bij wilt zijn kan u dit opgeven via het emailadres; dominique1985@live.nl . Wanneer hier meer over bekend is kan ik u hier direct over mailen. Buiten de eventuele bijeenkomst van van Zanten en Opstelten willen wij als slachtoffers bijeenkomsten voor lotgenoten organiseren. Wij hebben afgelopen maandag gezien dat lotgenoten veel steun aan elkaar kunnen hebben. Daarnaast kunnen we samen in overleg gaan hoe wij als slachtoffer gehoord kunnen worden en wat wij verwachten van de overheid aan hulp. Wij zijn geen stichting, wij zijn zelf slachtoffers die lotgenoten zoeken om dit te kunnen organiseren. 

Alle slachtoffers van jeugdinstellingen meld u aan via onderstaand email adres zodat we bijeenkomsten kunnen organiseren om SAMEN de krachten te bundelen tegen het onrecht wat nog steeds plaats vind en waar nog helemaal NIETS aan gedaan wordt! Stichting projeugd, mea culpa en diverse personen die al jaren vechten tegen dit onrecht ondersteunen dit plan en bieden hun hulp aan.

Voor meer info:

http://de-schreeuw.hyves.nl/

dominique1985@live.nl