Pastoor van slag

imageEen omstreden priester die in België in 2008 werd veroordeeld en ontslagen na betasting van een minderjarige jongen, gaat niet als pastoor aan de slag in drie parochies in de West-Vlaamse gemeente Middelkerke. Volgens bisschop Jozef De Kesel van Brugge heeft de priester besloten dat hij zijn benoeming „in de gegeven omstandigheden” niet kan aanvaarden.

De Kesel wilde de 40-jarige priester een tweede kans geven. De bisschop stond achter de benoeming met ingang van zaterdag. Vrijdag bood hij zijn verontschuldigingen daarvoor aan. De Kesel zei nu te beseffen dat de benoeming slachtoffers van seksueel misbruik heeft gekwetst.

Het gemeentebestuur van Middelkerke had verontwaardigd op de benoeming gereageerd en De Kesel dringend verzocht haar terug te draaien.

(MCU) Niet alleen het gemeentebestuur had verontwaardigd gereageerd! Wanneer geeft men mensen die werkelijk dag in dag uit knokken voor erkenning niet de waardering die ze verdienen.

Beste,
 
Het is de eerste keer dat een bisschop bakzeil haalt in het benoemingsbeleid van reeds gekende pedo-priesters.
Dat deze bisschop tot inzicht is gekomen, kan je aan hem persoonlijk toeschrijven, maar veel eerder geloof ik dat dit pas is kunnen gebeuren dankzij de massale reacties van velen onder jullie.
Verschillende getuigenissen, die jullie naar De Kesel doorstuurde heb ik gelezen.
 
Dat hij zijn beslissing nu terugdraait is aan jullie volgehouden reacties (schrijven en mailen) te danken.
En aan niets anders.
 
Zonder jullie was dit onmogelijk.
Proficiat!
 
vanwege de stuurgroep WMK, Linda, Norbert, Marc, Staf en Rik