Pop Against Pope

Oprah WOprah Winfrey hoopt dat er een vreedzame beweging opstaat na de protesten in Ferguson en New York. Dat vertelt ze in een interview met People.

In haar nieuwe film Selma, over het leven van Martin Luther King, speelt Winfrey de rol van activiste Annie Lee Cooper. De film over rassenhaat is momenteel zeer actueel, vindt de actrice en talkshowhost.

“Het is mooi om te protesteren en marsen te lopen en het is mooi om te zien dat mensen dit nu doen”, vertelt ze over de protesten naar aanleiding van politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

mars tegen de doofpot bert links met toeter
Bert (links) als ‘leider’.

“Ik hoop dat hieruit een soort leiderschap ontstaat dat zegt: dit willen wij, dit moet er veranderen, dit zijn de stappen die we moeten ondernemen en dit is wat wij ervoor over hebben”, vertelt Winfrey. “Ik denk dat je uit onze film kunt opmaken dat strategische en vreedzame bedoelingen nodig zijn als je echte verandering wilt bewerkstelligen.”

Wij wilden bij de ‘mars tegen de doofpot‘ een ommekeer bewerkstelligen in het denken over de kerk en haar leiders die nauwe banden onderhielden met het gezag dat misbruik onder de pet hield. Het bleek alleen geen jeugdige beweging meer die de straat opging in ‘de mars tegen de doofpot’ om te protesteren, dus een eenmalige vertoning, een schimmige opleving méér zat er niet in.

pop a pope
Pop Against Pope

Ik als ‘leider’ die geen leider wilde zijn werd al snel door de media of naar voren geschoven of juist gedemoniseerd. Veel mensen deden hun verhaal en het wordt dit jaar 2015 tijd dat wij ons verhaal samenvatten in een documentaire die allang op de planken ligt….Pop Against Pope…hoewel op dit moment niemand (ook wij niet) tegen welke paus dan ook zijn. Maarrrrr……ik bedoel ook het instituut!