Quinta essentia

Hoe obsceen worden de #Paradise Papers?

Via het internationale journalistencollectief ICIJ is opnieuw een grote hoeveelheid documenten op straat komen te liggen over dubieuze geldstromen. Onthullingen te over maar is het ook strafbaar terwijl de miljarden zonder probleem over en weer gaan tussen de belasting paradijzen, ei(landen) van amoreel zelfbehoud.

Natuurlijk the queen wist van niks, Bono zingt wel een toontje lager, Madonna blijft ‘a material girl’, and business as usual zal Google / FB niet uit het veld slaan, gezien de hoeveelheid informatie, die zij leveren aan veiligheidsdiensten.

“Een gelijkere maatschappij betekent dat de rijkere Nederlanders minder bang hoeven te zijn dat de armere het willen afpakken.” Een quote van Corné van Zeijl, vermogensbeheerder en dat zegt iets over de historische paranoia in dat milieu.

straathond in Rusland; docu Fishing for Amber

‘We hebben en krijgen nooit genoeg’, het staat te lezen op hun voorhoofd, verbieden anderen zaken te doen met Rusland terwijl ze zelf deals sluiten met de honderdjarige oude vijand, de Sovjet Unie.

Quinta essentia…het vijfde wezen…in de kern een immaterieel element, naast en boven de vier stoffelijke elementen Lucht, Water, Aarde en Vuur zijn de paradise papers voer voor echte straat (oproer) honden.