Rambam pleidooi

schaapZiggo was wederom aan het werk voor haar klanten vannacht dus had geen toegang tot blog. Schrijven in de nacht is vaak uitputtend omdat je hoofd de schaduw wilt intreden van de vergetelheid. Zoveel om over na te denken, nog meer om te vergeten.

Zo was er afgelopen Maandag een zitting bij het Hof van Discipline, Den Bosch over het onzorgvuldig omgaan met privacy regels. Advocaat Kim van het Oosten had een uitermate teleurstellend zwak betoog, wel met een hoog Efteling gehalte waar een opmerkelijke uitspraak tussen neus en lippen, werd gebezigd. Het ging over het feit dat pastoor Jan S. (beter bekend als Jan Schafraad) over informatie beschikt van andere broeders, betreffende seksueel misbruik. Het Hof reageerde niet, helemaal links zat een meneer die had een duidelijk slaaptekort maar toch even heel amicaal met Kim praatte toen het ging over een procedure dingetje, want Kim vertelde ‘ik zag het als een strafzaak‘???efteling

Ja, amice, Kim van het Oosten kan het beschouwen als hij wil met zijn rambam aanpak, de teer gevoelige pastoor uit Maastricht houdt zo’n rekening met ‘de slachtoffers’. Tot nu toe heeft die dat niet in praktijk gebracht, sterker nog ‘het gaat alleen om Jan‘, de arme Jan die zo hard door ons wordt aangepakt. Maar dit is geen strafzaak, het is een procedure ingesteld door de RKK om slachtoffers van seksueel misbruik tegemoet te treden met een compensatie, tegen een lage bewijslast, en verjaring niet geldend.

Kim vind het ‘een strafzaak‘ heeft zijn eigen regels en duwt die even door de strot van het Hof dat hierover geen enkele kritische vraag stelt behalve dan dat de rechter vraagt of meneer van Oosten wist van het reglement van het meldpunt betreffende de privacy.

‘Nee, daar wist Kim niks van’. Want Kim rambamt lekker door zijn eigen wereldje maar heeft verder niet zo heel veel te zeggen, ook niet wanneer Jan Schafraad weet van andere broeders want daar zouden ze toch bij RKK / KNR, bischoppen en het meldpunt zeer geïnteresseerd in moeten zijn.

2 gedachten over “Rambam pleidooi”

  1. Ook KIM verdiend de naam de “Beste advokaat van ZWARTE KIP” .

    Hij kan zo de kast in maar pas op hij kan smaken naar “afzet en bedrog”.

Reacties zijn gesloten.