Ring, ring

[youtube]Insert video URL or ID herehttp://youtu.be/ItvnRVmfBwk[/youtube]
 .
Ring, ring…de bel…ik spoedde me van het aanrecht naar de voordeur daar ik haast had, en warempel daar stonden twee Jehova’s waarmee ik altijd vermijd in discussie te gaan, gelijk een gesprek in een kroeg dat over de hoeveelheid van bier gaat, praat je met gelovige mensen niet over Mozes of Lot die door zijn twee dochters werd verleid, niet aan de openbare weg, we leven in Limburg.
De dames waren aardig, zeer aardig en mentaal gewapend tegen botte, anti-bijbelse uitingen dat het boek verboden, zo niet verbrand moet worden. Nee, enige civilisatie is belangrijk, deze dames met hun neus in het boek Gods praten niet over wereldse arm-rijk wanverhoudingen of over de Navo, laat staan ebola. Ziektes treffen nu eenmaal al eeuwen de mensheid die het door zonde over zichzelf afroept.
.
Bang voor ziekte, de ziekte die in ons hoofd sluimert om sjiek en sjoen, netjes, keurig en alles opgeruimd te hebben, deed ik net die ochtend mijn best de afwas van mijn aanrecht te koppen. De jehova bruiden hadden hun verhaal klaar, en ik riep “maar ik nog niet, spaar me’!
.
‘De koopzondag een vloek’, riepen ze, ‘no sunday sales’ mij prima want er staat nu op zondag een grotere file voor mijn deur dan door de week.
Ik vertelde de dames dat mijn hoofd de laatste maanden vaker overgelopen was dan de rode zee gespleten, niet in staat om te geloven dat God bestaat, ergo ik vraag me af of de mens wel bestaat.
.
exodus kings
Ook komen er steeds meer films over herleven van bijbelse iconen, zeg maar de madonna’s van de middeleeuwen of Mozes, een van de voorvaderen van Christus die volgens acteur Christian Bale ‘niet echt een lieverdje is’.
 .
Deze Exodus film: Gods and Kings gaat over hoe Mozes probeert zijn volk, de Israëlieten, van het juk van de Egyptische overheersers te bevrijden.’  “Ik denk dat die man waarschijnlijk schizofreen was en een van de meest barbaarse mensen waar ik ooit over heb gelezen in mijn leven”, aldus de 40-jarige acteur over zijn personage in de nieuwe film Exodus: Gods and Kings. De uitspraak heeft voor het nodige rumoer gezorgd. Het doet denken aan de ophef die eerder dit jaar ontstond toen de film Noah uitkwam. Veel gelovigen maakten zich druk omdat het verhaal niet bijbel getrouw zou zijn verteld.

Ode aan mijn dames van het jehova woord, als het woord vlees wordt ja dan dames………ring ring!